Prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl R. Janutienės įrašų socialiniuose tinkluose

Prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl buvusios žurnalistės, kandidatės į Seimą Rūtos Janutienės socialiniuose tinkluose patalpintos galimai šmeižikiškos informacijos.

Prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jonas Kisielius

Aug 13, 2019, 4:09 PM

Tyrimas pradėtas liepos 30 dieną, gavus dviejų asmenų skundus dėl šmeižto, BNS informavo Šiaulių prokuratūros atstovė Gabrielė Petkuvienė.

Įtarimai kol kas niekam nepareikšti.

Prokuratūros atstovė teigė, kad socialiniuose tinkluose patalpinta informacija galimai šmeižia vieną skundą pateikusį asmenį, kitas yra labiau iš šalies.

BNS žiniomis, skundus pateikė Joniškio rajono gyventojos.

R.Janutienė BNS sakė, kad džiaugiasi, jog prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą.

„Labai gerai, kad tai bus išviešinta, turėsiu galimybę apie tai šnekėti“, – sakė R.Janutienė.

Ji teigė, kad jos pozicija išlieka tokia pati, kokią išsakė socialinėje medijoje.

Socialiniuose tinkluose patalpinti įrašai buvo susiję su Mekių kaime vykstančiomis žmogžudystėmis ir išpuoliais. R.Janutienė tvirtino, kad kaime yra įkurti socialiniai būstai, jų gyventojai terorizuoja vietinius.

„Neišaiškintos ir nurašytos žmogžudystės, ignoruojamas smurtas prieš vienišus senelius atokiuose kaimuose... Žinote, kaip čia linksminasi kai kurių kaimų jauni pijokai? Ateina į vienišo senelio namus, prisiskina jo pomidorų, atsipjauna lašinių ir pagrasina šeimininkui, kad nužudys, jei tas kvies policiją. Mekių kaime – dvi panašios fabulos žmogžudystės“, – savo „Facebook“ paskyroje teigė R.Janutienė.

„Buvo nužudyti du senukai, vietos gyventojai. Ir socialinės tarnybos, ir vietos valdžia, ir policija žinojo, kad seni žmonės, vieniši senukai yra terorizuojami socialiniai remtinų paauglių ir jaunuolių grupės. Tačiau jie negavo jokios apsaugos“, – BNS sakė R.Janutienė.

Šiaulių policijos atstovas Artūras Šliavas BNS sakė, kad per kelerius metus Mekių kaime buvo įvykdyta viena žmogžudystė, ji įvykdyta praėjusių metų lapkritį ir jau yra išaiškinta.

Taip pat šiais metais šiame kaime rastas miręs žmogus, įtartas nužudymas, tačiau paaiškėjo, kad tai – nelaimingas atsitikimas.

Birželį valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga bei neparlamentinė Centro partija nutarė kelti R. Janutienę kandidate Žiemgalos vienmandatėje apygardoje rugsėjo 8 dieną vyksiančiuose rinkimuose.

Žiemgalos apygardoje, apimančioje Pakruojį, Joniškį ir dalį Šiaulių rajono, rinkimai rengiami, nes čia išrinktas Seimo narys Vitalijus Gailius atsisakė mandato, kai buvo išrinktas Joniškio rajono meru.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.