Jauno politiko parblokšta 19-metė išsivadavo iš komos: medikai tai prilygino stebuklui

„Medikai pasakė, jog tai – stebuklas“, – apie 19-metės kaunietės Aušrinės J. išsivadavimą iš komos pasakojo jos močiutė Janina Vaičienė. Merginą praėjusią savaitę Neringoje siaubingai sužalojo jos bendraamžis vietos politikas Simas Sagatauskas, kuris, įtariama, lėkė dideliu greičiu. Pasak liudininkų, Aušrinė buvo parblokšta po to, kai įžengė su drauge į pėsčiųjų perėją.

 19-metė po avarijos Neringoje, ties Pervalka išsivadavo iš komos, bet jos laukia dar labai ilgas gydymas.<br> Stop kadras iš filmuotos medžiagos (avarija Neringoje). 
 19-metė po avarijos Neringoje, ties Pervalka išsivadavo iš komos, bet jos laukia dar labai ilgas gydymas.<br> Stop kadras iš filmuotos medžiagos (avarija Neringoje). 
 19-metė po avarijos Neringoje, ties Pervalka išsivadavo iš komos, bet jos laukia dar labai ilgas gydymas.<br> Lrytas.lt koliažas.
 19-metė po avarijos Neringoje, ties Pervalka išsivadavo iš komos, bet jos laukia dar labai ilgas gydymas.<br> Lrytas.lt koliažas.
 19-metė po avarijos Neringoje, ties Pervalka išsivadavo iš komos, bet jos laukia dar labai ilgas gydymas.<br> G.Šiupario asociatyvioji nuotr. 
 19-metė po avarijos Neringoje, ties Pervalka išsivadavo iš komos, bet jos laukia dar labai ilgas gydymas.<br> G.Šiupario asociatyvioji nuotr. 
 19-metė po avarijos Neringoje, ties Pervalka išsivadavo iš komos, bet jos laukia dar labai ilgas gydymas.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvioji nuotr.
 19-metė po avarijos Neringoje, ties Pervalka išsivadavo iš komos, bet jos laukia dar labai ilgas gydymas.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 16, 2019, 5:35 PM, atnaujinta Aug 16, 2019, 10:59 PM

Slaugą studijuojanti savanorystės akcijų dalyvė rugpjūčio 6-ąją per avariją patyrė daugybę lūžių, sutrenkti vidaus organai, kūnas nusėtas žaizdomis.

Tačiau artimiesiems didžiausią nerimą kėlė sunki galvos trauma – Aušrinė beveik savaitę gulėjo reanimacijoje ištikta komos, ir tik pirmadienį atgavo sąmonę.

„Svarbiausia, kad ji atsigavo. Laukia ilgas gydymas, tačiau sunkiausios akimirkos – jau praeityje“, – pasakojo J.Vaičienė.

Atliko dvi operacijas

Avarija merginą ilgam nubloškė į ligos patalą. Šiuo metu studentė gydoma Klaipėdos universitetinės ligoninės reanimacijoje, tačiau svarstoma dėl jos pervežimo į Kauno klinikas.

Tiesa, dar nežinia, ar tai artimiausiomis savaitėmis bus galima padaryti dėl itin sunkių sužalojimų.

Antradienį buvo skubiai atlikta kojos operacija – po stipraus smūgio ir automobilio užvirtimo buvo sutraiškyta kairė blauzda, nustatyti atviri lūžiai.

Ketvirtadienį chirurgai dar kartą operavo šią koją, ėmėsi apsaugos nuo infekcijos priemonių.

Merginos dar laukia daugybė operacijų – sutrupinta dešinė čiurna, sulaužyti dubens kaulai. Baimintasi, kad lūžę šonkauliai nepažeistų plaučių.

Viliamasi, kad Aušrinei pavyks atsitiesti, bet gydymas bus ilgas.

Tėvai budi ligoninėje

Aušrinė jau pajėgia kalbėti, tačiau sveikatos būklė dar labai sunki ir apklausą teks atidėti, kol ji nesustiprės. Nenorėdami, kad mergina jaudintųsi, šeimos nariai jos dar neklausia apie avarijos aplinkybes.

„Paskaityk man knygą“, – reanimacijos palatoje silpnu balsu ištarė mergina savo tėčiui, kuris su mama budi ligoninėje.

Prieš dešimt dienų niekas net nenujautė, kad merginą ir jos šeimą ištiks siaubingas sukrėtimas.

Kaune gyvenanti studentė vasarą įsidarbino vienoje Pervalkos kavinių ir rugpjūčio 6-ąją po darbo su savo drauge Ingrida nusprendė nueiti iki jūros.

Kelyje Smiltynė-Nida įžengusios į pėsčiųjų perėją merginos apsižvalgė, tačiau automobilių nematė.

Staiga link merginų atlėkė politiko S.Sagatausko vairuojama „Volvo“.

Pirminiais duomenimis, automobilis trenkėsi į Aušrinę, kai ji jau buvo perėjusi per gatvę, ant šaligatvio.

Nuo smūgio mergina užkrito ant variklio dangčio. Mašina vertėsi, nulėkė nuo kelio ir atsitrenkė į medį.

Pasak nelaimės vietą netrukus po avarijos mačiusio Aušrinės darbdavio kavinės savininko Jono Lisausko, greitis, sprendžiant iš merginos sužalojimų ir automobilio apgadinimų, turėjo būti didelis.

Liudininkų teigimu, iš viso nesimatė stabdymo žymių.

Sunkią traumą patyrusią Aušrinę gelbėjo draugė – iki medikų atvykimo ji darė širdies masažą.

Apie tyrimą – tyla

Klaipėdos policija kol kas nekomentuoja, ar 19-metis nerigiškis S.Sagatauskas jau yra apklaustas, ar jam pareikšti įtarimai. Jis taip pat patyrė traumą ir dėl raktikaulio lūžio, kitų sužalojimų buvo paguldytas į ligoninę.

Nekalbus buvo ir S.Sagatausko tėvas, Liberalų sąjūdžio narys Artūras Sagatauskas. Po avarijos jis nepanoro bendrauti su naujienų portalu lrytas.lt.

Nesu ekspertas, todėl sudėtinga būtų svarstyti, koks buvo automobilio greitis“, – ištarė A.Sagatauskas.

Pirminiais duomenimis, S.Sagatauskas vairavo blaivus, o greitis bus nustatytas gerokai vėliau.

Avarija nepateko nei į Klaipėdos, nei į šalies policijos suvestines, nors dažnai būna įtraukiamos ir gerokai smulkesnės eismo nelaimės.

S.Sagatauskas šįmet per rinkimus nesėkmingai bandė patekti į savivaldybę po socialdemokratų vėliava, o jo liberalas tėvas nebuvo išrinktas į Neringos tarybą 2015 metais. 

Valdžiai nerūpi žmonių gyvybės?

Neringos verslininkas J.Lisauskas iškėlė opią problemą, kurios atsakingos valdžios įstaigos nesprendžia daugelį metų.

Ties vienintele perėja, vedančia iš Pervalkos iki jūros, nėra nei vadinamojo kelio pakilimo, nei kitų priemonių, kurios priverstų vairuotojus sumažinti greitį, pristabdyti automobilį, skatintų jų drausmingumą.

Greitis čia ribojamas iki 70 kilometrų per valandą, tačiau J.Lisausko ir kitų gyventojų įsitikinimu, reikėtų ribojimą įvesti iki 50 kilometrų per valandą.

Nenupjauti krūmai, šakos, kita pakelės augmenija – tai smarkiai kenkia vairuotojų ir pėsčiųjų matomumui.

„Savivaldybės atstovai ne kartą man pasakojo, jog kreipėsi į Automobilių kelių direkciją, kad kelyje tarp Nidos ir Smiltynės ties sankryža su Pervalka būtų įrengtas pakilimas, žengti kiti žingsniai saugumui užtikrinti, tačiau nieko iki šiol nepadaryta. Jei būtų laiku tuo pasirūpinta, galbūt perėjoje skaudžios nelaimės būtų pavykę išvengti.

Šiame kelio ruože ties Preila situacija – dar blogesnė: ten iš viso nėra perėjos! Ko laukiama? Naujos skaudžios nelaimės?

Manau, jog Simas vairavo išsiblaškęs, greitis galėjo būti didelis. Tačiau avarija galbūt ir nebūtų įvykusi, jei būtų laiku pasirūpinta perėjos saugumu“, – pasakojo neringiškis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu