Dar kartą teisiamas jau 13 kartų teistas kalinys: įkalinimo įstaigoje vyras užsiėmė turto prievartavimu

Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje turto prievartavimu kaltinamas trylika kartų teistas 40-metis, šiuo metu atliekantis laisvės atėmimo bausmę Marijampolės pataisos namuose.

Dar kartą teisiamas jau 13 kartų teistas kalinys: įkalinimo įstaigoje vyras užsiėmė turto prievartavimu.<br>LR prokuratūros nuotr.
Dar kartą teisiamas jau 13 kartų teistas kalinys: įkalinimo įstaigoje vyras užsiėmė turto prievartavimu.<br>LR prokuratūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 21, 2019, 1:36 PM

Kaip praneša LR prokuratūra, ikiteisminis tyrimas, kurį atliko Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo skyriaus pareigūnai, buvo pradėtas, kai į policiją pagalbos kreipėsi vyras, pranešęs apie gautą laišką iš įkalinimo įstaigoje bausmę atliekančio G.V. Laiške nuteistasis reikalavo sumokėti 30 tūkst. eurų, kurie turi būti pervesti paštu, antraip bus išžudyta vyro šeima, o tada bus nužudytas ir jis pats. Taip pat laiške buvo grasinta sunaikinti vyro turtą.

Ikiteisminis tyrimas pareigūnų ir prokurorų bendro darbo dėka buvo atliktas itin operatyviai – vos per kiek daugiau nei mėnesį. Jo metu buvo nustatyta, kad kaltinamasis prieš atlikdamas laisvės atėmimo bausmę dirbo nukentėjusiojo ūkyje, atlikdavo pavienius darbus. Kaltinamasis prieš keletą metų buvo nuteistas laisvės atėmimo bausme už vagystę iš to paties nukentėjusiojo, mat dirbdamas pas jį, drauge su kitu asmeniu, pavogė keletą įrankių.

Nuteistasis prisipažįsta dėl nusikalstamos veikos padarymo, tačiau teigia, kad dėl to nesigaili.

Baudžiamasis kodeksas už didelės vertės turto prievartavimą numato laisvės atėmimą nuo trejų iki dešimties metų.

Ši byla bus nagrinėjama Kauno apygardos teisme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.