Lengvojo automobilio bagažinėje slėpti kontrabandiniai rūkalai

Trečiadienį Kybartų kelio posto muitinės pareigūnams įkliuvo Rusijos Federacijos pilietis, automobilio bagažinėje gabenęs kontrabandines cigaretes.

 Lengvojo automobilio bagažinėje slėpti kontrabandiniai rūkalai.<br> Kauno teritorinės muitinės nuotr.
 Lengvojo automobilio bagažinėje slėpti kontrabandiniai rūkalai.<br> Kauno teritorinės muitinės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 5, 2019, 9:23 AM, atnaujinta Sep 5, 2019, 9:25 AM

Kaip pranešė Kauno teritorinė muitinė, pilietis V.S. iš Rusijos Federacijos Kaliningrado srities per Kybartų kelio postą į Lietuvą lengvuoju automobiliu „Peugeot“ atvyko rugsėjo 4-osios ankstų rytą, apie 5 valandą. Vyriškis muitinės pareigūnams žodžiu deklaravo gabenantis 70 litrų benzino automobilio bake.

Įvertinę galimą riziką ir įtardami, kad šia transporto priemone gali būti vežamos neteisėtos prekės, muitinės pareigūnai nusprendė automobilį patikrinti detaliau.

Užmaskuotą slėptuvę atrasti padėjo rentgeno kontrolės sistema. Atidarius lengvojo automobilio bagažinę ir atlikus tikrinimą, už galinės sėdynės padarytoje pertvaroje rasta nedeklaruotų dviejų rūšių kontrabandinių rūkalų – 2000 pakelių „Golden Gate“ ir 149 pakeliai „Burton“ su filtru be banderolių.

Slėptos cigaretės per LR sieną buvo gabenamos siekiant išvengti muitinės kontrolės. Bendra kontrabandinių rūkalų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau kaip 7200 eurų.

Muitinės pareigūnai sulaikė cigaretes ir automobilį, o pažeidėjui surašė administracinio nusižengimo protokolą. Už šią kontrabandą gresia piniginė bauda, nelegaliai gabentų tabako gaminių ir automobilio konfiskavimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.