Šilutėje vagys susirūpino grožiu: iš vaistinės pavogė kremų už 170 eurų

Panašu, kad Šilutės vagys panoro tinkamai pasirūpinti savo veido ir kūno oda. Kaip informuoja policija, rugpjūčio 30 dieną gautas vaistinės, esančios H. Šojaus g., pareiškimas, kad nenustatytas asmuo pavogė kremų, kurių vertė beveik 171 eurų.

Šilutėje vagys susirūpino grožiu: iš vaistinės pavogė kremų už 170 eurų.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Šilutėje vagys susirūpino grožiu: iš vaistinės pavogė kremų už 170 eurų.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laikraštis „Šilutės naujienos“

Sep 6, 2019, 11:43 AM

Tauragės apskrities vyriausiasis policijos komisariatas informuoja, kad rugpjūčio 22 dieną, 11 val. 48 min., nenustatytas asmuo iš vaistinės pavogė 2 vnt. dieninio veido kremo „Eucerin Hyaluron filer“, 3 vnt. naktinio veido kremo „Eucerin Hyaluron filer“ ir 1 vnt. kūno kremo „Eucerin urea repair“. Kremukai visai nepigūs – jų bendra vertė, o tuo pačiu ir vaistininkų nuostolis 170,84 eurų.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 178 str. 4 d.

Šilutės r. policijos komisariato viršininką pavaduojantis Marius Mulskis sakė, kad tokie atvejai, kai vagiamos toli gražu ne pirmo būtinumo prekės – ne duona, ir ne pienas, nereti. Iš parduotuvių vagiami statybiniai įrankiai, neretai – alkoholis, ir ypač – brangus. Kartu su alkoholiu ne viename vagišių susikrautame krepšyje buvo ir kremų.

Drabužiai taip pat vagiami, bet irgi nepigūs, pasak M. Mulskio, labdaros krautuvių turto, kaip savo laiku buvo padaręs prieš 10-metį, tuomet dar į prezidentus kandidatavęs garsusis Juozas Edvardas Petraitis, šilutiškiai ilgapirščiai nesigviešia...

Šios vagystės iš prekybos taškų paprastai pradedamos aiškintis kiek pavėluotai, – tada, kai prekybininkai ar vaistininkai jau peržiūri vaizdo stebėjimo kameras, suskaičiuoja patirtus nuostolius ir kreipiasi į policiją. Tie patys vaizdo stebėjimo kamerų įrašai neretai pareigūnams padeda lengviau nustatyti įtariamuosius.

Visgi pareigūnas M.Mulskis neatsiminė atvejo, kad ilgapirščiai būtų taip susirūpinę savo veido ir kūno grožiu – vogę būtent tik visai nepigius kremus. M.Mulskis neabejoja, kad šis atvejas bus išaiškintas, mat peržiūrėjus vaistinės vaizdo stebėjimo kameras buvo gerai matyti vagišiaus veidas. Šiuo metu pareigūnai jau aiškinasi jo tapatybę.

Šilutė – ne išskirtinė

„Noriu užtikrinti, kad jūsų nuostabus miestas nėra išskirtinis“, – taip maloniai atsakymą „Šilutės naujienoms“ pradėjo „Eurovaistinės“ tinklo Komunikacijos vadovė Laura Bielskė.

Pasak tinklo atstovės, apmaudu, bet ilgapirščių vaistinėse pasitaiko visoje Lietuvoje, kasdien ir net po keletą kartų.

„Esame dėkingi savo klientams, kurie dažniausiai ir padeda išvengti nusikaltimo, nes tuo pačiu metu vaistinėje rinkdamiesi prekes žmonės pastebi ir pasako, kad šalia vaikštinėja įtartinas asmuo“.

Kita priemonė, kuri padeda, pasak L.Bielskės, yra filmavimo kameros.

„Stebime visas iki vienos mūsų vaistines ir siųsdami informaciją Policijos atstovams pridedame ir filmuotą medžiagą. Dažniausiai ilgapirščiai vagia kokybiškiausią, brangiau kainuojančią kosmetiką, stengiasi „apsiriboti“ suma iki 150 eurų, nes žino, kad nuo tokios sumos jau gresia baudžiamoji atsakomybė“, – rašo L.Bielskė.

Analizuodami filmuotą medžiagą su galimai vykdomu nusikaltimu, vaistinių atstovai yra pastebėję net ir kuriozinių situacijų. Pavyzdžiui, Moters dienos pavakarę vyras su tulpių puokšte vaistinėje „rinko“ ir geriausią kremą, už kurį, kaip paaiškėjo, neketino mokėti. Tąkart pavyko pastebėti daromą nusikaltimą ir paprašyti asmens palikti prekę savo vietoje.

„Mums labai svarbus asmenų privatumas vaistinėje, tačiau savo klientų prašome, kad visuomet vaistininkui pasakytumėte, jeigu matote, kad galimai daromas nusikaltimas“, – sako L.Bielskė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.