Teismas paliko galioti bausmes nuteistiesiems Pravieniškių „Jūros šventės“ byloje

Kauno apygardos teismas pirmadienį nesušvelnino bausmės dviem nuteistiesiems vadinamojoje Jūros šventės Pravieniškių pataisos namuose byloje.

Teismas paliko galioti bausmes nuteistiesiems Pravieniškių „Jūros šventės“ byloje.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Teismas paliko galioti bausmes nuteistiesiems Pravieniškių „Jūros šventės“ byloje.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 11, 2019, 2:05 PM

Šioje byloje iš viso nuteisti trys asmenys: Nerijus Daubaras, Edvardas Tamsevičius ir Tomas Ačas. Jiems dėl viešosios tvarkos pažeidimo pataisos namuose skirtos aštuonių mėnesių bausmės buvo subendrintos su anksčiau kitų teismų paskirtomis bausmėmis.

Skundus pateikę N.Daubaras bei T.Ačas prašė sušvelninti skirtas bausmes dėl „krikštynų“ kalinimo įstaigoje.

Vienas iš skundą pateikusių nuteistųjų teigė, kad jis prisipažino, atsiprašė nukentėjusiųjų, o kitas nurodė, jog „paskirta bausmės yra per griežta“.

Skundus išnagrinėjęs teismas nusprendė juos atmesti.

Teismas nustatė, kad abu nuteistieji pataisos namuose yra charakterizuojami neigiamai, bei pabrėžė, kad jiems skirtos bausmės yra mažesnės nei sankcijos vidurkis, todėl jos negali būti laikomos aiškiai per griežtomis.

„Bausmė nuteistiesiems paskirta motyvuotai, ji atitinka bausmės paskirtį ir užtikrina teisingumo principo įgyvendinimą“, – konstatavo teismas.

Šie trys asmenys nuteisti už tai, kad pernai liepą, atlikdami bausmes Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje, prausyklos patalpoje suorganizavo „Jūros šventę“, dar kitaip vadinamą krikštynomis.

Stebint būriui nuteistųjų, trims nukentėjusiesiems, sėdintiems ant kėdžių, jie sudavė nenustatytą skaičių smūgių susuktais šlapiais rankšluosčiais, pylė šaltą vandenį kibirais, taip sukeldami šoką.

Bylos duomenimis, „krikštynos“ suorganizuotos siekiant pasityčioti iš naujai paskirtų bausmę atlikti nuteistųjų bei iš nuteistųjų, kurie nesilaiko kalėjimo subkultūros taisyklių.

Pravieniškių pataisos namų vadovybė pernai liepą skelbė šią „šventę“ užkardžiusi. Tačiau vėliau Teisingumo ministerija gavo vaizdo įrašą, liudijantį, kad „Jūros šventė“ vis dėlto įvyko.

Po to įkalinimo įstaigoje organizuotos masinės kratos, kai kurie kaliniai perkelti į kitas įstaigas, įvesti Viešojo saugumo tarnybos būriai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.