R. Alijevo advokatas pats atsidūrė teisme: prislėgė kaltinimai brutaliu naktiniu išpuoliu

Krepšininką Rolandą Alijevą byloje dėl nelegalaus naršymo buvusios savo žmonos, dainininkės Godos Alijevos elektroniniame pašte ginantis Kauno advokatas Martynas Vilčinskas pats atsidūrė teisiamųjų suole. Jis kaltinamas brutaliu išpuoliu prieš buvusį savo motinos gyvenimo draugą.

 Advokatui M.Vilčinskui teisme tenka gintis nuo kaltinimų smurtu. <br> Lrytas.lt koliažas
 Advokatui M.Vilčinskui teisme tenka gintis nuo kaltinimų smurtu. <br> Lrytas.lt koliažas
 Advokatui M.Vilčinskui teisme tenka gintis nuo kaltinimų smurtu. <br> G.Bitvinsko nuotr.
 Advokatui M.Vilčinskui teisme tenka gintis nuo kaltinimų smurtu. <br> G.Bitvinsko nuotr.
 Krepšininką R.Alijevą byloje dėl slapto naršymo po buvusios žmonos, dainininkės G.Alijevos feisbuką ginančiam Kauno advokatui M.Vilčinskui (nuotr. kairėje) šiuo metu teisme tenka gintis nuo kaltinimų smurtu. <br> G.Bitvinsko nuotr.
 Krepšininką R.Alijevą byloje dėl slapto naršymo po buvusios žmonos, dainininkės G.Alijevos feisbuką ginančiam Kauno advokatui M.Vilčinskui (nuotr. kairėje) šiuo metu teisme tenka gintis nuo kaltinimų smurtu. <br> G.Bitvinsko nuotr.
 Krepšininką R.Alijevą byloje dėl slapto naršymo po buvusios žmonos, dainininkės G.Alijevos feisbuką ginančiam Kauno advokatui M.Vilčinskui (nuotr. kairėje) šiuo metu teisme tenka gintis nuo kaltinimų smurtu. <br> G.Bitvinsko nuotr.
 Krepšininką R.Alijevą byloje dėl slapto naršymo po buvusios žmonos, dainininkės G.Alijevos feisbuką ginančiam Kauno advokatui M.Vilčinskui (nuotr. kairėje) šiuo metu teisme tenka gintis nuo kaltinimų smurtu. <br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2019-09-12 13:22, atnaujinta 2019-09-12 18:51

Baudžiamąją bylą, kurioje 34 metų M.Vilčinskui ir jo 40 metų draugui birštoniečiui Vidui Bačinskui pareikšti kaltinimai dėl 53 metų kauniečio sveikatos sutrikdymo, ketvirtadienį pradėjo svarstyti Kauno apylinkės teismas.

Ikiteisminį tyrimą nutraukdavę Kauno ir Kėdainių prokurorai net keturis kartus buvo įpareigojami jį atnaujinti. Po ketverių metų nutarta, jog visgi yra surinkta pakankamai duomenų kaltinimams pareikšti ir perduoti medžiagą į teismą.

Teisme ketvirtadienį buvo apklausti abu kaltinamieji ir nukentėjusysis. Abiejų pusių pozicija nepasikeitė – jie patvirtino tai, ką buvo išsakę ikiteisminio tyrimo metu.

Kitas posėdis įvyks spalio 7 dieną, jo metu planuojama apkausti keturis liudytojus.

Vyrą užpuolė miegantį

Dabar jau buvęs M.Vilčinsko mamos draugas aiškino patyręs žiaurų išpuolį 2015 metų birželio 20-osios naktį Kauno senamiestyje esančiame savo bute.

Nukentėjusiojo tvirtinimu, į būstą įsibrovę M.Vilčinskas ir pastarojo 40-metis draugas Valdas Bačinskas jį užpuolė miegantį.

Pasak vyriškio, užpuolikai ėmė daužyti jį kumščiais, trenkė ne mažiau dešimties kartų. Taikyta į galvą, tačiau šeimininkui dengiantis, kai kurie smūgiai kliuvo į rankas, krūtinę.

Kaunietis pareiškė policijai, jog V.Bačinskas užlipęs ant lovos laikė prispaudęs keliu nugarą ir dusyk trenkė į stuburo sritį, o M.Vilčinskas kumščiu per galvą jam sudavė maždaug 5 kartus.

Mėgindama ištrūkti, auka kartu su V.Bačinsku iškrito iš lovos.

Prabilo ir taksistas

„Einam, py...rui užteks“, – neva tokius žodžius savo bendrininkui pasakė M.Vilčinskas.

Užpultas vyras tvirtino, jog apimtas šoko būsenos jis puolė vytis savo skriaudikus.

Nukentėjusiojo pažįstamas taksistas Rimvydas Ž. tyrėjams patvirtino matęs, kaip jis lipa laiptais žemyn iš paskos advokatui M.Vilčinskui, bet sulaukė pastarojo smūgio į akį. Pasak vežėjo, advokatas vyrui dar papurškė į veidą dujų.

Taksistas norėjo apginti auką, bet kartu su M.Vilčinsku buvę du vyrai esą išstūmė jį iš laiptinės ir pareiškė: „Slysk iš čia, dušmanai, nes striuškių ir tu gausi“.

Nuėjęs į sumuštojo butą Rimvydas Ž. pamatė jame paliktą netvarką, sulaužytus baldus.

Po smūgių – lūžiai

Kauniečiui po sumušimų gydymo įstaigoje buvo nustatyti šonkaulio ir stuburo slankstelių ataugų lūžiai, jo veidas, kitos kūno vietos buvo nusėtos žaizdomis, kraujosrūvomis.

Juristui buvo pareikšti įtarimai dėl nežymaus, o jo draugui, privačios logistikos bendrovės vadovui V.Bačinskui – dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Sužalotas vyras buvo pristatytas į ligoninę, skundėsi dideliu skausmu.

Jis tvirtino smūgių pasekmes jaučiantis iki šiol, yra šiol yra priverstas lankytis Skausmo klinikoje. 2018 metų sausį jam buvo nustatytas 40 proc, darbingumo lygis.

Susipyko su drauge

Užpuolimo naktį kaunietis savo būste senamiestyje susipyko su savo gyvenimo drauge, advokato motina J.R.

Vyriškis teigė paprašęs sugyventinės, kad ši išvažiuotų į savo namus Eigulių rajone, o paskui sulaukęs jos sūnaus išpuolio.

Tuo tarpu moteris tikino, jog draugas ją sumušė.

Po naktinio konflikto ir abipusių kaltinimų smurtu poros santykiai nutrūko, įsiplieskė ginčai dėl turto.

Pasak buvusio J.R. draugo, jis laimėjo teismo procesą dėl buto ir automobilio, taip pat prisiteisė pinigus, kuriuos buvo sumokėjęs už M.Vilčinsko mokslus.

Sumušimu sugyventinį apkaltinusi J.R. parašė pareiškimą policijai, bet ikiteisminis tyrimas jo atžvilgiu buvo nutrauktas.

Susitiko po užpuolimo

Kaltę neigęs advokatas prisiminė, jog praėjus trims dienoms nuo sumušimo buvęs motinos draugas jam pasiūlė susitikti „Akropolio“ aikštelėje. Kai jis atvyko, juristas ant jo veido išvydo kraujosrūvas.

Pašnekovas esą M.Vilčinskui gąsdino susidorojimu, vėliau ėmė siųsti jo motinai grasinančias SMS žinutes, žadėjo nustoti ją persekioti tada, kai butas Palangos gatvėje ir automobilis BMW X5 bus perregistruoti mamos sugyventinio vardu.

Tuo tarpu kaunietis tvirtino susitikimo metu išgirdęs iš advokato lūpų bauginančią frazę: „Jei mano advokato karjerai bus blogai, mano klientai tave sudaužys galutinai“.

V.Bačinskas taip pat neprisipažino smurtavęs prieš auką, tikino išvis tąnakt nebuvęs jos bute.

Skundėsi kūno tirpimu

Nukentėjęs vyras dėl sumušimų į medikus kreipėsi į po kelių dienų. Jis tvirtino, jog jam pablogėjo sveikata, ėmė tirpti rankos, kojos, svaigti galva.

Greitosios pagalbos brigada pristatė jį į Kauno klinikas, vyko ilgas gydymas.

Užpuolikai į jo butą pateko pro neužrakintas duris.

Kaunietis iš pradžių pareigūnams aiškino, jog įsibrovėliai jį spardė, bet vėliau pats paneigė spyrius.

Pirminėje apklausoje nukentėjusysis tvirtino, jog jį mušė trys vyrai, bet paskui teigė patyręs tik dviejų, M.Vilčinsko ir V.Bačinsko, smurtą – trečias jo nemušė.

Vyras pareigūnams pareiškė, jog nesikreipė išsyk į policiją ir medikus, nes tikėjosi konfliktą gražiuoju išspręsti šeimos rate.

Paklaustas apie parodymų pasikeitimus vyriškis aiškino, jog blogai jautėsi, buvo patyręs šoką, nepilnai išanalizavęs užpuolimo detales.

Advokatas neigė kaltinimus: „Tai – melas“

Smurtu kaltinamas advokatas M.Vilčinskas:

„Visų pirma, norėčiau pastebėti, kad mamo mamos buvusio draugo tvirtinimai, pareiškimai ar pasisakymai – yra melas. Aš jo nemušiau. Melas yra ir tai, kad dėl 2015 metų birželio įvykių jam nustatytas 40 proc. darbingumo lygis.

Byloje atlikta ne viena ekspertizė. Tie sužalojimai, kuriais jis garsiai manipuliuoja (t.y. stuburo lužiai) yra senos traumos, kurios buvo patirtos dar iki 2015 metų.

Šias išvadas patvirtina ir faktas, kad tų pačių metų rudenį jis yra užfiksuotas besitreniruojantis rankinį, nors spaudoje ir ikiteisminio tyrimo metu nurodė, kad yra luošas ir rytais nuo skausmo net rėkia.

Šio vyro veiksmus aš vertinu kaip kerštą mano motinai, dėl to, kad jų santykiai nutrūko, kiek man žinoma ir mano nuomone, po jo panaudoto smurto jos atžvilgiu.

Praėjus kelioms dienoms, kai buvo sumuštas, jis mane pasikvietė susitikti Kauno Akropolio automobilių aikštelėje, atvyko ten savo automobiliu.

Jis pareiškė, jog jei mano motina neperrašys savo turto jo vardu – mano karjerai bus galas.

Kai aš atsakiau, kad aš neketinu nieko daryti šioje situacijoje, jis grįžo namo, išsikvietė greitąją pagalbą ir išvažiavo „gydytis“.

Iš bylos duomenų matyti, kad su policijos pareigūnais jis nebendravo, nes labai blogai jautėsi, o tą pačią dieną kai buvo išleistas iš ligoninės, savo ligos anamnezės kopiją paliko po motinos durų kilimėliu ir nurodė, kad dabar su manimi susidoros.

Po nurodytos datos ne kartą sulaukiau šio vyriškio grasinimų, viešose vietose ir asmeniškai. Už tai, kad man grasino ir prispjaudė į maistą, jam buvo skirta bauda, bet tai jo nestabdo.

Toje pačioje byloje yra jo pokalbių įrašai su trečiaisiais asmenimis, kur jis nurodo, kad ši visa istorija yra išgalvota ir jei tik mano motina liks su juo, jis nedelsiant atsiims pareiškimą.

Ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas keturis kartus, trijų skirtingų prokurorų.

Labai keistai atrodo paskutiniojo prokuroro elgesys – iš pradžių jis priima sprendimą nutraukti ikiteisminį tyrimą, o vėliau nepaaiškėjus jokioms naujoms aplinkybėms, pats surašo kaltinamąjį aktą.

Laukiu proceso pabaigos, nes tyrimas ir jo gasdinimai, skundai įvairioms institucijoms, neadekvatus elgesys tęsiasi jau daugiau nei 4 metus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?