Pasieniečiams įkliuvo du užsienyje vogti automobiliai: viename jų rasta narkotikų

Kalvarijos užkardos pasieniečiai sulaikė Vokietijos ir Italijos teisėsaugininkų ieškotus du naujus automobilius – „Mercedes Benz“ bei „Maserati“. Pastarajame aptiktas nedidelis kiekis kvaišalų, pirminiais duomenimis, metamfetamino.

VSAT nuotr. <br>VSAT nuotr.
VSAT nuotr. <br>VSAT nuotr.
Pasieniečiams įkliuvo du Vokietijoje vogti automobiliai: viename jų rasta narkotikų.<br>VSAT nuotr.
Pasieniečiams įkliuvo du Vokietijoje vogti automobiliai: viename jų rasta narkotikų.<br>VSAT nuotr.
VSAT nuotr. <br>VSAT nuotr.
VSAT nuotr. <br>VSAT nuotr.
VSAT nuotr. <br>VSAT nuotr.
VSAT nuotr. <br>VSAT nuotr.
VSAT nuotr. <br>VSAT nuotr.
VSAT nuotr. <br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Sep 12, 2019, 11:49 AM, atnaujinta Sep 12, 2019, 11:52 AM

Antradienį VSAT Varėnos rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai ties Lazdijų rajono Akmenių kaimu, kelyje Seinai – Lazdijai, patikrinti sustabdė automobilį „Mercedes Benz C180“. Jis buvo pažymėtas vokiškais registracijos numeriais. Šiemet pagamintą transporto priemonę vairavo 36 metų Ukrainos pilietis.

Informaciją apie šį automobilį duomenų bazėse tikrinę Kalvarijos užkardos pasieniečiai nustatė, jog „Mercedes Benz C180“ paiešką tą pačią dieną, rugsėjo 10-ąją, paskelbė Vokietijos policija.

Apžiūros metu ukrainiečio rankinėje VSAT pareigūnai taip pat aptiko Slovakijos pavyzdžio vairuotojo pažymėjimą. Paaiškėjo, kad tai – visiška klastotė.

Varėnos pasienio rinktinės pareigūnai dėl dokumento suklastojimo ir dėl nusikalstamu būdu gauto turto įsigijimo ar realizavimo pradėjo ikiteisminį tyrimą. Ukrainietis po apklausos uždarytas į areštinę. „Mercedes Benz“ laikinai saugomas Kalvarijos užkardoje.

Tą pačią dieną Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties minėtų Akmenių kaimu patikrinti sustabdė ir į Lietuvą iš Lenkijos įvažiavusį 2018 metais pagamintą automobilį „Maserati Levante“.

Prie vairo sėdėjęs 46 metų Ukrainos pilietis VSAT pareigūnams pateikė tvarkingus asmens dokumentus. Italijoje registruoto automobilio dokumentai taip pat buvo nepriekaištingi.

Patikros metu po vairuotojo sėdyne pasieniečiai aptiko plastikinį maišelį, kuriame buvo apie 2 gramus baltos spalvos miltelių ir kelios tabletės. Pirminiais duomenimis, rastieji milteliai yra metamfetaminas, o tablečių kilmę dar nustatys ekspertai.

Varėnos pasienio rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl kontrabandos. Ukrainietis po apklausos buvo uždarytas į areštinę, o „Maserati Levante“ laikinai saugomas Kalvarijos užkardoje.

Trečiadienį apie šį automobilį pasieniečiai gavo ir papildomos informacijos. Darsyk duomenų bazes tikrinę VSAT pareigūnai juose aptiko naują įrašą apie paskelbtą „Maserati Levante“ paiešką. Šios transporto priemonės kaip pavogtos ar neteisėtai nusavintos prieš dieną pasigedo Italijos policija.

Varėnos rinktinės pasieniečiai toliau aiškinasi abiejų įvykių aplinkybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.