Oro ir jūrų uostuose bei Medininkų punkte dėl nusikaltimų sulaikyti du lietuviai ir ukrainietis

Vilniaus oro ir Klaipėdos jūrų uostuose bei Medininkų punkte pasieniečiai sulaikė dėl nusikaltimų ieškotus du lietuvius ir ukrainietį.

Oro ir jūrų uostuose bei Medininkų punkte dėl nusikaltimų sulaikyti du lietuviai ir ukrainietis.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Oro ir jūrų uostuose bei Medininkų punkte dėl nusikaltimų sulaikyti du lietuviai ir ukrainietis.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 1, 2019, 1:29 PM, atnaujinta Oct 1, 2019, 1:32 PM

Kaip rašoma Valstybės sienos tarnybos pranešime, pirmadienį Vilniaus oro uoste dirbę VSAT pareigūnai gavo žinių, jog iš Frankfurto atskrendančiame lėktuve yra 42 metų Jonavos gyventojas. Jį Vokietija išsiuntė už šalies įstatymų pažeidimus.

Orlaiviui nusileidus pasieniečiai keleivį pristatė į savo užkardos patalpas. Čia VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad jonaviškis nuo 2018-ųjų lapkričio kaip įtariamas nusikaltimo padarymu yra ieškomas Kauno policijos.

Tą pačią dieną VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių pasienio užkardos pareigūnai patikrino 46-erių Ukrainos piliečio dokumentus. Jis iš Baltarusijos per Medininkų kontrolės punktą į Lietuvą vyko kaip krovininio automobilio keleivis. Nustatyta, kad užsienietis nuo rugpjūčio yra ieškomas Klaipėdos policijos kaip įtariamas nusikaltimo padarymu asmuo.

Pirmadienį VSAT Pakrančių apsaugos pasienio rinktinės Uosto pasienio užkardos pareigūnai patikrino keltu iš Vokietijos atvykusį 38-erių Jurbarko rajono gyventoją. ES vidaus reisais vykstančių keleivių nuolatinė kontrolė nėra vykdoma, bet pasieniečiai turi teisę atlikti pasirinktinį asmenų patikrinimą.

Klaipėdos pasieniečiai nustatė, kad Jurbarko rajono gyventojo paiešką birželį yra paskelbusi Marijampolės policija. Vyras buvo ieškomas kaip nusikaltimo padarymu kaltinamas asmuo.

Visus tris sulaikytuosius pasieniečiai perdavė į jų padalinius atvykusiems policijos atstovams.

Šiemet VSAT pareigūnai iš viso sulaikė 1667 asmenis, kurie už padarytus nusikaltimus ar pažeidimus ieškoti įvairių Lietuvos ar užsienio valstybių teisėsaugos institucijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?