Du vyrai ir moteris Kėdainiuose bandė sudeginti namą su žmonėmis viduje

Kėdainiuose grupė asmenų pasikėsino sudeginti gyvenamąjį namą su jame buvusiais žmonėmis. 

Kėdainiuose asmenų grupė bandė padegti namą.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Kėdainiuose asmenų grupė bandė padegti namą.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Gaisro metu apdegė gyvenamojo namo langas ir aprūko siena.   <br>Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.
Gaisro metu apdegė gyvenamojo namo langas ir aprūko siena.   <br>Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Dimitrijus Kuprijanovas, www.rinkosaikste.lt

Oct 7, 2019, 1:28 PM

Pareigūnai sulaikė niekdarius ir uždarė į areštinę. Kėdainių rajono policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl turto apgadinimo visuotinai pavojingu būdu.

Padegė ir paspruko

Kauno apskrities policija pranešė, kad viskas vyko šeštadienio popietę apie 14 val. 45 min. Bendrajame pagalbos centre buvo gautas parnešimas, kad Kėdainiuose, Janušavos aikštėje, asmenys bandė sudeginti gyvenamąjį namą.

Gaisro metu apdegė gyvenamojo namo langas ir aprūko siena. Į įvykio vietą nedelsiant atvyko pareigūnai, tačiau nusikaltėlių pėdos jau buvo ataušę. Namo šeimininkai pasakė policijos pareigūnams, kokiu automobiliu įtariamieji pasišalino ir policija nedelsiant pradėjo įtariamųjų paiešką.

Pavyko sulaikyti

Dar tą pačią dieną pareigūnams pavyko sučiupti įtariamus padegėjus. Areštinėje atsidūrė 36 ir 35 metų vyrai, taip pat 30 metų moteris. Visi šie kėdainiečiai įtariami gyvenamojo namo padegimu Janušavos aikštėje.

Paaiškėjo, kad sulaikytųjų trijulė kivirčijosi su namo savininku ne vieną kartą. Sulaikytieji santykius aiškinosi būdami neblaivūs, jiems nustatytas nuo 1,42 iki 2,84 promilių girtumas. Jie su teisėsauga ir anksčiau turėjo reikalų.

Gresia belangė

Šeštadienį policija iškėlė baudžiamąją bylą dėl turto apgadinimo visuotinai pavojingu būdu. Baudžiamajame kodekse numatyta, kad tas, kas sunaikino ar sugadino svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu, jeigu dėl to galėjo nukentėti žmonės, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Bijo dėl gyvybės

Tuo metu individualiame gyvenamajame name gyvenanti šeima sako, kad bijo susidorojimo. Sekmadienį žurnalistų kalbinti žmonės pasakojo, kad grupuotės pagrindinis veikėjas yra neprognozuojamas žmogus. Žmonės bijo ne tik dėl savo, bet ir dėl mažamečių vaikų gyvybių.

„Juos sulaikė 48 valandoms. O kas bus, kai juos paleis? Mums baisu, labai baisu. Kaip reikės gyventi? Jūs įsivaizduojate, ką jie gali padaryti? Jie juk neprognozuojami“, – kalbėjo name gyvenanti moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.