Nevaldomi nepilnamečiai: Ignalinoje paaugliai sumušė pažįstamą 16-metį

Šalyje vis daugėja pranešimų apie smurtą tarp vaikų. Žmones šiurpina Klaipėdoje siautėjantys vaikinai, Panevėžyje mergaitę sumušusios 13-metės, o policija prieš šiuos vaikų išpuolius – bejėgė, mat kai kurių vaikų amžius nesiekia 14 metų ribos, nuo kurios juos būtų galima bausti. Šįkart policija gavo 16-mečio mamos pranešimą apie Ignalinoje sumuštą jos vaiką. 

Nevaldomi nepilnamečiai: Ignalinoje paaugliai sumušė pažįstamą 16-metį.<br>K.Bitvainio asociatyvi nuotr.
Nevaldomi nepilnamečiai: Ignalinoje paaugliai sumušė pažįstamą 16-metį.<br>K.Bitvainio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 17, 2019, 10:22 AM, atnaujinta Oct 17, 2019, 11:22 AM

Kaip pranešė Utenos apskrities VPK, buvo gautas moters (gim. 1975 m.), gyvenančios Ignalinoje, Aukštaičių gatvėje, pareiškimas, kad pirmadienį, spalio 14 dieną, apie 13 val. 30 min., Ignalinoje, Aukštaičių gatvėje, jos nepilnametį sūnų (gim. 2003 m.) sumušė pažįstami nepilnamečiai.

Dėl panašių įvykių viešoje erdvėje vis dar kyla aršios diskusijos – kalbama apie amžiaus, nuo kurio vaikai turėtų būti baudžiami, ankstinimą, nes jaunieji nusikaltėliai už savo padarytą žalą neprisiima atsakomybės – yra baudžiami jų tėvai. 

Klaipėdoje vienos mokyklos mokinius terorizuojantys nepilnamečiai toliau siautėja gatvėse, o tėvams tenka budėti prie mokyklos ir saugoti savo vaikus.

Panevėžyje mergaitę už plaukų tampiusios, ją spardžiusios ir visa tai filmavusios nepilnametės yra nebaudžiamos, nes visoms joms vos 13 metų, todėl joms negali būti skiriamos jokios nuobaudos, už jų veiksmus atsako tėvai. 

Diskutuojama, ar tokiu atveju, kuomet atsakomybė už atliktą žalą nėra tiesiogiai skiriama vaikams, priverčia jaunuolius bent kiek susimąstyti apie savo poelgius. Net psichologai aiškina, kad tokių savo poelgių nepilnamečiai nesupranta būtent dėl savo nebaudžiamumo, o paaiškinimas yra tėvų pareiga.

Dėl įvykio Ignalinoje pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.