Prokuratūra teismui perdavė su Petru Gražuliu sietos bendrovės „Judex“ bylą

Baigta iš didelės apimties ikiteisminio tyrimo atskirta byla dėl vienos privačios maisto produktus gaminančios Lietuvos bendrovės. Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apylinkės teismui (Kauno rūmams), kurioje kaltinimai apgaulingu apskaitos tvarkymu pareikšti bendrovės „Judex“ vienam iš vadovų Rimantui Kičui, pranešė prokuratūra.

Prokuratūra teismui perdavė su Petru Gražuliu sietos bendrovės „Judex“ bylą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Prokuratūra teismui perdavė su Petru Gražuliu sietos bendrovės „Judex“ bylą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 17, 2019, 1:41 PM, atnaujinta Oct 17, 2019, 1:50 PM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, kaltinamasis nuo 2013 m. pavasario iki 2016 m. rudens, eidamas bendrovės generalinio direktoriaus pareigas ir būdamas atsakingu už apskaitos organizavimą, galimai tyčia, suvokdamas savo nusikalstamo veikimo pobūdį, numatydamas nusikalstamos veikos dydį ir struktūrą, organizavo apgaulingą bendrovės buhalterinės apskaitos tvarkymą.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, R.Kičas, 2015 m. savo vadovaujamai bendrovei įgijo kuro korteles ir organizuodamas buhalterinę apskaitą sudarė galimybę nuo 2015 m. gruodžio 9 d. iki 2016 m. balandžio 27 d. jomis naudotis bendrovėje nedirbančiam asmeniui – Seimo nariui Petrui Gražuliui – 23 kartus įsigyti per 1000 litrų kuro savo ir kito asmens naudai.

Nustatyta, kad ne kartą bendrovės lėšomis buvo apmokami Seimo nario P.Gražulio ir kitų asmenų skrydžių bilietai į užsienio šalis. Taip pat iš bendrovės lėšų pinigai buvo pervesti P.Gražuliui.

Tyrimo metu išsiaiškinta, kad kaltinamasis R.Kičas, atstovaudamas bendrovę, pasirašydamas 2015 m. lizingo, pirkimo-pardavimo sutartis ir perdavimo-priėmimo aktą, įgijo automobilį „Lexus“ ir sudarė galimybę šiuo automobiliu nuo 2015 m. gegužės mėn. iki 2017 m. vasario mėn. neatlygintinai naudotis bendrovėje nedirbančiam asmeniui – Seimo nariui P.Gražuliui.

Š.m. rugsėjo 10 d. Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų departamente buvo nutrauktas ikiteisminis tyrimas dėl galimai neteisėtų veiksmų, su kuriais, remiantis ikiteisminio tyrimo metu gautais duomenimis, siejamas Seimo narys P.Gražulis. Toks sprendimas priimtas įvertinus tai, kad Lietuvos Respublikos Seimas šių metų birželio 25 d. atmetė generalinio prokuroro E.Pašilio prašymą leisti patraukti Seimo narį P.Gražulį baudžiamojon atsakomybėn.

Nutrauktą baudžiamąją bylą sudaro 43 tomai dokumentų. Ikiteisminio tyrimo metu buvo apklausta daug liudytojų, gautos 3 specialistų išvados.

Ikiteisminį tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos Vilniaus valdybos pareigūnai, tyrimą organizavo ir vadovavo Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai.

Teismui perduotą baudžiamąją bylą sudaro 34 tomai dokumentų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.