Vidaus reikalų viceministras dėl nelegalios veiklos Ginklų fonde žada vidinį patikrinimą

Vidaus reikalų viceministras Česlovas Mulma dėl nelegalios veiklos Lietuvos ginklų fonde žada vidinį patikrinimą.

Vidaus reikalų viceministras dėl nelegalios veiklos Ginklų fonde žada vidinį patikrinimą.<br>AP nuotr.
Vidaus reikalų viceministras dėl nelegalios veiklos Ginklų fonde žada vidinį patikrinimą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 29, 2019, 4:03 PM

„Tokie dalykai, kai žmonės pasinaudodami tarnybine padėtimi siekia pasipelnyti, neturėtų vykti. Kiek žinau iš Policijos departamento, tyrimas buvo atliktas išsamiai ir nuodugniai. Vidaus reikalų ministerija savo ruožtu pradės vidinį patikrinimą“, – BNS perduotame komentare cituojamas Č.Mulma.

Lietuvos kriminalinė policija antradienį paskelbė, kad atlieka didelės apimties tyrimą dėl prekybos juodojoje rinkoje Ginklų fondo šaunamaisiais ginklais.

Kaip spaudos konferencijoje teigė Generalinis komisaras Linas Pernavas, tyrimo metu paimti 224 įvairūs šaunamieji ginklai, kuriuos turėjo sunaikinti Ginklų fondas, tačiau jie pateko į neteisėtą apyvartą.

Anot teisėsaugos, tyrime įtariami septyni asmenys, o vienas iš jų 1996–2006 metais dirbo Ginklų fonde, kuriame buvo atsakingas už šaunamųjų ginklų priėmimą, saugojimą ir naikinimą.

Teisėsauga taip pat pranešė antradienį Ginklų fonde atlikusi dokumentų poėmius. Bus aiškinamasi, ar visi rasti ginklai į apyvartą pateko iš fondo.

Viceministras: Ginklų fondo likti neturėtų

Vidaus reikalų viceministras Č.Mulma taip pat teigė, kad Lietuvos ginklų fondą planuojama naikinti, o jo funkcijas perduoti ministerijai pavaldžiam departamentui.

„Dėl Ginklų fondo sprendimas jau priimtas, jo turėtų nelikti, o funkcijos turėtų būti perduotos ministerijai pavaldžiam departamentui. Šiuo metu atitinkami įstatymų projektai yra Seime“, – teigė viceministras.

Pernai jis BNS teigė, kad bus siūloma Ginklų fondą likviduoti ir jo funkcijas perskirstyti kitoms institucijoms ar įstaigoms.

Tuo metu Č.Mulma sakė, kad procesą galima būtų užbaigti iki šių metų pradžios.

Lietuvos ginklų fondas įkurtas tarpukariu, jis buvo skirtas kaupti visuomenės lėšas kariuomenės ginklavimui stiprinti.

1991 metais fondas atkurtas. Jame buvo kaupiami gyventojų ir kitų organizacijų padovanoti, perduoti arba kitaip perleisti ginklai ir šaudmenys, taip pat ir visuomenės lėšos, paaukotos krašto gynybai.

Vėliau fondui įstatymu buvo numatyta aprūpinti ginkluote valstybės institucijas ir juridinius asmenis, taip pat suteikta išimtinė teisė pardavinėti fiziniams asmenims savigynai skirtus pistoletus ir revolverius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.