Nieko švento: dėl vagystės Šiauliuose nuostolį patyrė Angelo muziejus

Šiauliuose vagys pagrobė Angelo muziejaus informacinį ženklą. Socialiniuose tinkluose žmonių prašoma pagalbos jį surandant.

 Šiauliuose vagys pagrobė Angelo muziejaus informacinį ženklą.<br> Facebook/Šiauliai online/Rytis Milkintas nuotr.
 Šiauliuose vagys pagrobė Angelo muziejaus informacinį ženklą.<br> Facebook/Šiauliai online/Rytis Milkintas nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 31, 2019, 2:37 PM, atnaujinta Oct 31, 2019, 2:46 PM

Apie vagystę socialinio tinklo „Facebook“ grupėje „Šiauliai online“ informavo privataus Angelo muziejaus vadovas Rytis Milkintas.

„Šiandieną (spalio 30d) tarp 8:00 ir 9:00 buvo pavogtas Angelo muziejaus (Aušros al. 48) informacinis ženklas. Reikia pagalbos gal kas matėte?“, - rašoma socialiniame tinkle „Facebook“.

Kaip rašoma Angelo muziejaus tinklalapyje, jis šiauliečiams ir miesto svečiams duris atvėrė 2014 m. rugsėjo 6 d. Muziejuje eksponuojama daugiau nei dešimt metų rinkta privati Ryčio Milkinto angelų kolekcija.

„Viskas prasidėjo nuo dar vaikystėje senelio dovanoto porcelianinio angelo, šiandien užimančio garbingą vietą vienoje iš ekspozicijos vitrinų. Šiuo metu muziejaus ekspoziciją sudaro virš 500 kurtų angelų. Tai kūriniai iš molio, stiklo, porceliano, metalo, akmens, medžio, šiaudų, vytelių. Dalis eksponatų skaičiuoja jau ne vieną savo gyvavimo dešimtmetį, o kai kurie – ir kelis šimtmečius. Ekspoziciją puošia senųjų meistrų darbai“, - rašoma Angelo muziejaus pristatyme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.