Dulkių siurblio kuršėniškė neteko patikėjusi sukčiaus jai atsiųstu dokumentu

Internetu prekes perkantys ar parduodantys bei socialiniuose tinkluose reklamuojamomis paslaugomis susigundę žmonės vis dažniau tampa sukčių aukomis.

 Internetu prekes perkantys ar parduodantys bei socialiniuose tinkluose reklamuojamomis paslaugomis susigundę žmonės vis dažniau tampa sukčių aukomis.<br> M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
 Internetu prekes perkantys ar parduodantys bei socialiniuose tinkluose reklamuojamomis paslaugomis susigundę žmonės vis dažniau tampa sukčių aukomis.<br> M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 6, 2019, 11:59 AM

Neseniai patikėjusi jai elektroniniu paštu atsiųsta neva padaryto bankinio pavedimo kopija 27 metų kuršėniškė neteko 490 eurų kainuojančio dulkių siurblio, o feisbuke rastu skelbimu apie teikiamas paskolas patikėjęs 53 metų šiaulietis prarado 180 eurų.

Už paskolą paprašė užstato

Į policiją kreipęsis šiaulietis paaiškino, kad pristigęs pinigų atkreipė dėmesį į socialiniame tinkle rastą skelbimą apie geromis sąlygomis teikiamas paskolas.

Nusprendęs paimti paskolą vyras susisiekė su su feisbuke besireklamuojančiais jų tiekėjais.

Tai padaręs šiaulietis netrukus gavo atsakymą, kad paskola jam bus suteikta, tik pirmiau į nurodytą sąskaitą reikia pervesti 180 eurų užstatą.

Kai vyras tai padarė, su paskolų „davėjais“ jam susisiekti nebepavyko.

Supratęs, kad tapo sukčių auka, šiaulietis kreipėsi į policiją.

Gavę nukentėjusiojo pareiškimą Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo.

Patikėjo jai atsiųstu dokumentu

Neseniai į šį komisariatą kreipėsi ir brangaus dulkių siurblio netekusi 27 metų kuršėniškė.

Moteris paaiškino, kad jai nereikalingu tapusį dulkių siurblį pardavė už 490 eurų, tačiau pinigų už pirkinį taip ir negavo.

Pasak nukentėjusiosios, siurblį sutartoje vietoje ji pirkėjui perdavė prieš tai elektroniniu paštu gavusi bankinio pavedimo kopiją, kurioje buvo nurodyta, kad minėta pinigų suma yra pervesta į jos sąskaitą.

Savo banko sąskaitą moteris patikrino, jau atidavusi siurblį. Kuršėniškė nustebo, kad už prekę pasiųsti pinigai jos sąskaitos nepasiekė.

Pradėjusi aiškintis, kodėl taip nutiko, moteris sužinojo, kad niekas pinigų jai į sąskaitą nesiuntė, o elektroniniu paštu ji gavo suklastotą bankinio pavedimo kopiją.

Sukčiavimo atvejų daugėja

Tai sužinojusi moteris paskambino telefonu pirkėjui, kuris tvirtino, kad pinigai tikrai buvo pasiųsti į nurodytą sąskaitą, o vėliau jis išjungė telefoną.

Kuršėniškei neliko nieko kito, kaip tik kreiptis į policiją.

Ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo pradėję pareigūnai sakė, kad tokie atvejai, kai sukčiai vertingas prekes išvilioja siųsdami suklastotas bankinio pavedimo kopijas, pastaruoju metu tampa vis dažnesni.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.