Anglijoje du lietuviai ir rusas žiauriai nužudė benamį: įkišę į miegmaišį išmetė gatvėje

Birmingame, Anglijoje, teisme atsidūrė du lietuviai ir rusas, įtariami žiauriai nužudę benamį vyrą, o vėliau įvynioję jį į miegmaišį ir išmetę į gatvę. 

Birmingame, Anglijoje, teisme atsidūrė du lietuviai ir rusas, įtariami žiauriai nužudę benamį vyrą.<br>REUTERS/Darren Staples (BRITAIN) asociatyvi nuotr.
Birmingame, Anglijoje, teisme atsidūrė du lietuviai ir rusas, įtariami žiauriai nužudę benamį vyrą.<br>REUTERS/Darren Staples (BRITAIN) asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 7, 2019, 12:28 PM, atnaujinta Nov 7, 2019, 12:41 PM

Portalo birminghammail.co.uk duomenimis, trys girti vyrai į teismą atkeliavo po to, kai Sparkbuko gatvėje buvo rastas sumušto, negyvo benamio vyro kūnas. 

Įvykis, nuskambėjęs visoje šalyje, nutiko prieš metus, 2018 metų lapkričio 6 dieną. Apie 19 val. vakaro, specialiosios tarnybos gavo pranešimą apie gatvėje rastą žmogaus kūną. Atvykę į įvykio vietą gelbėtojai aptiko miegmaišyje gulintį, 55 metų sužaloto vyro kūną. Kaip vėliau buvo nustatyta, gatvėje rastas žmogus – Latvijos pilietis Sandris Abimeicevas. Medikai aukai padėti nebegalėjo – nukentėjusiajam buvo sustojusi širdis.

Vėliau nužudymu buvo apkaltinti du lietuviai - 44-erių Saulius Lemezonas, 30-metis Vytautas Medeckis ir 60-metis rusas Olegas Borisovskis.

Po ekspertizės buvo nustatyta, kad auka mirė dėl daugybinių galvos ir kūno sužalojimų.

Teismo teigimu, benamis buvo žiauriai sumuštas bute, kuriame buvo trys girti vyrai, o vėliau įvyniotas į miegmaišį ir paliktas „kaip šiukšlių maišas“ gatvėje. 

Kaip buvo aiškinama teisme, vienas iš vyrų filmavo egzekuciją mobiliuoju telefonu, kol kiti du vyrai smurtavo prieš 55-erių latvį. Vėliau išpuolis buvo nutrauktas ir du girti smurtautojai iškeliavo nusipirkti dar daugiau alkoholio.

Visi trys vyrai neigė smurtavę ir nužudę benamį ir kaltę teismo metu vertė vienas kitam. Tačiau teisme buvo teigiama, kad pusamžis latvis buvo žalojamas ilgą laiką ir galiausiai sumuštas mirtinai.

„Kai buvo aišku, kad auka miršta ar mirė, jie įkišo jį į miegmaišį ir ištempė į lauką tįsdami kūną laiptinėje, o vėliau paliko gatvėje, kaip šiukšlių maišą“, – kalbėta teismo metu.

Taip pat byloje dirbusi teisininkė pridūrė, kad priežasties nužudyti latvį nebuvo, o tai, kad vyrai buvo smarkiai apgirtę, galėtų būti vienintelis argumentas.

Buvo išsiaiškinta, kad butas, kuriame vyko nužudymas, priklausė O.Borisovskiui, o abu lietuviai buvo benamiai, kurie kartu su latviu tąnakt svečiavosi pas rusą. Nebuvo žinoma, kelintą valandą tiksliai įvyko nužudymas, tačiau būtent 19 val. O.Borisovskio kaimynas, gyvenantis pirmame aukšte, pamatė, kaip laiptine buvo tempiamas žmogaus kūnas. Tuomet vyras suskubo apie įvykį pranešti policijai.

Kadangi vienas egzekucijos dalyvių filmavo visą vykusį išpuolį, vaizdo medžiagoje buvo užfiksuota, kaip kiti du vyrai daužo nukentėjusįjį kėdės koja, grasina jam, spaudžia galvą ir tyčiojasi.

Ekspertų teigimu, auka buvo spardoma ir buvo trypiama ant jos galvos, o mirtis vyrą ištiko dėl smegenų traumos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.