Pradinuko mušimu kaltinta mokytoja lieka išteisinta

Antradienį Lietuvos Aukščiausiasis Teismas, išnagrinėjęs bylą neviešame teismo posėdyje, nusprendė atmesti prokuroro kasacinį skundą dėl teismų sprendimų, kuriais vienos Šiaulių progimnazijos pradinių klasių mokytoja buvo išteisinta dėl kaltinimo tuo, kad mušdama pradinių klasių mokiniui sukėlė fizinį skausmą.

Pradinuko mušimu kaltinta mokytoja lieka išteisinta.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Pradinuko mušimu kaltinta mokytoja lieka išteisinta.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 19, 2019, 1:56 PM, atnaujinta Nov 19, 2019, 1:58 PM

Kaip rašoma Aukščiausiojo Teismo pranešime, kasacinės instancijos teismo teisėjų kolegija pritarė žemesnių instancijų teismų padarytoms išvadoms dėl mokytojos išteisinimo, jai nepadarius veikos, turinčios nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

Kolegija pažymėjo, kad, teismams išsamiai ir nešališkai išnagrinėjus visas bylos aplinkybes, įvertinus byloje esančių įrodymų visumą, nebuvo įrodyti pradinuko mušimo, tyčinio smurtavimo prieš jį faktai, taip pat byloje nesurinkta įrodymų, kad mokytojos fizinis kontaktas, prisilietimai sukėlė mažamečiui fizinį skausmą.

Teisėjų kolegijos vertinimu, byloje nesant duomenų, kurie neabejotinai leistų teigti, kad mokytojos veiksmuose yra visi jai inkriminuotos nusikalstamos veikos požymiai, ji dėl fizinio skausmo sukėlimo mažamečiui pagrįstai išteisinta.

Ši Lietuvos Aukščiausiojo Teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas yra vienintelis kasacinis teismas įsiteisėjusiems bendrosios kompetencijos teismų sprendimams peržiūrėti. Kasacinio teismo pagrindinė paskirtis – užtikrinti vienodą bendrosios kompetencijos teismų praktiką valstybėje.

Į Lietuvos Aukščiausiąjį Teismą atrenkamos tik sudėtingiausios ir reikšmingiausios teismų praktikai bylos. Remdamasis procesą reglamentuojančiais įstatymais, kasacinis teismas, neperžengdamas kasacinio skundo ribų, patikrina apskųstus sprendimus teisės taikymo aspektu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.