Už čigonės pildytą „Gyvenimo knygą“ šiaulietė sumokėjo per tūkstantį eurų

Gyvenimo negandų prispaustą šiaulietę mulkinti ėmusi čigonė 56 metų Rūta Bagdanavičiūtė iš naivuolės išviliotais pinigais džiaugėsi neilgai.

Iš jos paistalais patikėjusios šiaulietės čigonė išviliojo 955 eurus ir 100 eurų vertės auksinį žiedą.<br> V.Balkūno asociatyvi nuotrauka
Iš jos paistalais patikėjusios šiaulietės čigonė išviliojo 955 eurus ir 100 eurų vertės auksinį žiedą.<br> V.Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 26, 2019, 3:33 PM

Demaskuota, tačiau pinigų gražinti nepanorusi čigonė buvo apkaltinta sukčiavimu ir atsidūrė teisiamųjų suole.

Turės atlyginti ir neturtinę žalą

Antradienį Šiaulių apylinkės teismas R.Bagdanavičiūtę pripažino kalta dėl sukčiavimo ir skyrė jai pusės metų laisvės apribojimo bausmę.

Nuteistoji buvo įpareigota nesilankyti nukentėjusiosios darbovietėje ir gyvenamojoje vietoje bei nebendrauti ir neieškoti ryšių su nukentėjusiąja.

Jos auka tapusiai 64 šiaulietei R.Bagdavavičiūtė turės atlyginti ir 779 eurų 78 centų turtinę bei 500 eurų neturtinę žalą.

Teismo sprendimu 500 eurų dydžio žalos dalį nuteistoji nukentėjusiajai privalės atlyginti per pusmetį nuo nuosprendžio įsiteisėjimo.

Kirpėja sulaukė čigonės užuojautos ir patarimo

Anksčiau neteista ir į policijos akiratį nepatekusi romų tautybės R.Bagdanavičiūtė baudžiamojon atsakomybėn už sukčiavimą buvo patraukta pernai.

Kairiuose (Šiaulių r.) gyvenanti R.Bagdavavičiūtė į Šiauliuose įsikūrusį grožio saloną užsuko pernai balandžio mėnesį. Salone klientų nebuvo, o čia dirbusiai kirpėjai čigonė pasakė norinti nusidažyti plaukus.

Tarp kirpėjos ir klientės užsimezgė pokalbis, per kurį čigonė suprato, kad kirpėja turi problemų.

Pasakiusi, kad plaukų dažymas gali ir palaukti, R.Bagdanavičiūtė panoro išklausyti negandų prispaustą kirpėją.

Širdį atvėrusi grožio salono darbuotoja sulaukė ne tik čigonės užuojautos, bet ir patarimo, kaip būtų galima išspręsti ją užgriuvusias problemas.

Pinigų skolinosi ir iš dukters

Čigonė paaiškino, kad gyvenimo negandos išnyks ėmus pildyti „Gyvenimo knygą“ ir paaiškino, kaip tai reikia daryti. Pasirodo „Gyvenimo knyga“ pildoma aukojant pinigus ar brangenybes, o prisipildžius šiai knygai – žmogų užklupusios problemos išnyksta.

Patikėjusi šiais paistalais kirpėja čigonei davė pinigų. Juos paėmusi paėmusi aferistė sakė imsianti pildyti šiaulietės „Gyvenimo knygą“.

Po kelių dienų į grožio saloną vėl užsukusi R.Bagdanavičiūtė kirpėjai pasakė, kad pradinio įnašo „Gyvenimo knygai“ neužteks – ją reikia pildyti ir toliau. Naivuolė vėl davė čigonei pinigų.

Per du mėnesius R.Bagdanavičiūtė į šį saloną užsuko net trylika kartų ir visus trylika kartų iš ten išėjo ne tuščiomis, o iš kirpėjos „Gyvenimo knygos“ papildymui gautais pinigais ar brangenybėmis.

Iš jos paistalais patikėjusios šiaulietės čigonė išviliojo 955 eurus ir 100 eurų vertės auksinį žiedą.

„Gyvenimo knygos“ pildymui kirpėja išleido visas savo santaupas, o pristigusi pinigų jų pasiskolino iš dukters.

Nusprendė kreiptis į policiją

Kadangi per tuos du „Gyvenimo knygos“ pildymo mėnesius šiaulietės gyvenimas nepagerėjo, ji ėmė įtarinėti, kad yra mulkinama.

Galiausiai kirpėja nusprendė pinigų čigonei nebeduoti ir pareikalavo gražinti tuos, kurie R.Bagdanavičiūtės teigimu buvo padėti į „Gyvenimo knygą“.

Į tai čigonė atkirto, kad iš „Gyvenimo knygos“ nieko taip paprastai paimti negalima – jei ką nors paimi, tai turi ten ką nors ir įdėti.

Galutinai įsitikinusi, kad yra mulkinama, šiaulietė kreipėsi į policiją. Nukentėjusiosios pareiškimą gavę pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo.

Išklausyti nuosprendžio neatvyko

Baudžiamojon atsakomybėn patraukta R.Bagdanavičiūtė panoro tartis su nukentėjusiąja ir sudarė su ja sutartį dėl žalos atlyginimo. Sudarius šią sutartį ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas.

Tai įvykus čigonė ėmė gudrauti ir atidavinėti nukentėjusiajai daug mažiau pinigų nei buvo pažadėjusi. Supratusi, kad vėl yra mulkinama, nukentėjusioji dar kartą kreipėsi į pareigūnus.

Ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo buvo atnaujintas ir byla atsidūrė teisme.

Prieš teismą stojusi R.Bagdanavičiūtė jau nebegudravo ir prisipažino apgaudinėjusi pusamžę šiaulietę.

Išklausyti jai skelbiamo nuosprendžio kaltinamoji į teismą neatvyko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.