Oro uoste sulaikytas Prancūzijos teisėsaugos ieškotas lietuvis

Vilniaus oro uoste pasieniečiai sulaikė iš Norvegijos atskridusį Panevėžio rajono gyventoją, kurio ieškojo Prancūzijos pareigūnai.

Sulaikytas vyras Vilniaus oro uoste.<br>VSAT nuotr.
Sulaikytas vyras Vilniaus oro uoste.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 4, 2019, 10:23 AM

Antradienį Vilniaus oro uoste nusileido iš Norvegijos sostinės Oslo atskridęs lėktuvas. Tai yra Šengeno vidaus reisas, kuriuo keliaujančių asmenų nuolatinė kontrolė neatliekama, tačiau vadovaudamiesi rizikos faktoriais pasieniečiai gali bet kurį asmenį tikrinti pasirinktinai.

Tikrindami kelių keleivių dokumentus pasieniečiai nustatė, kad vienam iš jų, 22-ejų Panevėžio rajono gyventojui, nuo šių metų rugpjūčio 30 dienos yra paskelbtas suėmimas pagal Europos arešto orderį. Iniciatorius yra Prancūzija.

VSAT pareigūnai vyrą sulaikė ir pristatė į Vilniaus oro uosto užkardos patalpas. Atlikus dokumentų formalumus pasieniečiai sulaikytąjį perdavė Vilniaus policijos pareigūnams.

Šiemet pasieniečiai iš viso sulaikė 2 tūkst. 111 asmenų, kurių už padarytus nusikaltimus ar pažeidimus ieškojo įvairios Lietuvos ar užsienio valstybių teisėsaugos institucijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.