Senoji Varėna ūžia apie rastus du lavonus, policija kategoriška: tai nepagrįsti gandai

Senojoje Varėnoje jau porą dienų netyla kalbos apie apleistame pastate rastus du lavonus ir čia pasidarbavusias gausias policijos pajėgas. Tačiau miestelyje stebimasi, kodėl apie tai neskelbia žiniasklaida. Tuo tarpu policija kategoriška: jokių panašių įvykių nebuvo, kalbos apie du rastus lavonus yra tik nepagrįsti gandai.

 „Stop“ juosta aptvertas apleistas pastatas įaudrino žmonių vaizduotę.
 „Stop“ juosta aptvertas apleistas pastatas įaudrino žmonių vaizduotę.
 Po Senąją Varėną plintančias kalbas policija paneigė.<br> Google nuotr.
 Po Senąją Varėną plintančias kalbas policija paneigė.<br> Google nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 5, 2019, 10:28 AM, atnaujinta Dec 5, 2019, 10:31 AM

Po Senąją Varėną plintančius gandus lrytas.lt žurnalistai išgirdo dar trečiadienį. Pasak po miestelį sklandančių kalbų, esą dar antradienį A.Ryliškio g. esančiame apleistame pastate buvo rasti du lavonai, čia suvažiavo policija, niekam nebuvo leidžiama prieiti artyn ir pan. Policijai išvažiavus, pastatas liko aptvertas „stop“ juosta. Redakcija net gavo tai įrodančią nuotrauką.

Kitą dieną vietos gyventojai jau kalbėjo, kad įvykis slepiamas, nes žiniasklaida apie įvykį nieko neskelbia.

Paslaptingas pastatas stovi ant Varėnės kranto visai greta Senosios Varėnos Andriaus Ryliškio pagrindinės mokyklos. Tai, kad viskas vyksta kone mokyklos kieme, gandus tik dar labiau pakaitino. 

Redakcija nusprendė patikrinti po Senąją Varėną sklindančias kalbas, tad dar trečiadienį kreipėsi į Alytaus apskrities VPK. Tačiau komisariato atstovė Kristina Janulevičienė gandus paneigė.

„Šituos gandus jau girdėjo ir Senojoje Varėnoje gyvenantys mūsų pareigūnai. Visiškai nesuprantama, iš kur jie atsirado, nes nieko panašaus nebuvo. Jokių panašių iškvietimų negauta, ikiteisminių tyrimų dėl panašių įvykių Alytaus apskrityje nėra pradėta“, – teigė K.Janulevičienė.

Gandams netylant redakcija paaiškinti situaciją paprašė Policijos departamento atstovo Ramūno Matonio. Kurį laiką aiškinesis pats, galiausiai R.Matonis pranešė tą patį, ką dieną anksčiau jau sakė Alytaus policijos atstovė – tai tik gandai.

„Jokių iškvietimų nebuvo, policija toje vietoje nedirbo. Nebent galėjo pravažiuoti koks ekipažas pro šalį ir ten stabtelėti. Pastatą „stop“ juosta aptvėrė pats šeimininkas, nes jis yra avarinės būklės. Tokią juostą galima nusipirkti bet kuriame prekybos centre, ji nebūtinai turi būti policijos. Tai tik gandai ir jie nepasitvirtino“, – lrytas.lt sakė R.Matonis.

Galiausiai redakcijai vis dar bandant išsiaiškinti situaciją, nežinoma panorusi likti vietos gyventoja pranešė, kad gandai galėjo atsirasti dėl įvykio savaitės pradžioje, kuomet grupelė paauglių apleisto pastato viduje pabandė susikurti laužą. Pro šalį važiavę policijos patruliai nepilnamečius išvarė namo, o pastato savininkas jį aptvėrė, kad niekas nelandžiotų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.