Paaiškėjo daugiau detalių apie Klaipėdoje rastą kūdikio kūną: prabilo kaimynai

Kodėl paspruko iš buto palikę mirusį kūdikį lovelėje? Tai bando išsiaiškinti pareigūnai, į areštinę uždarę sugyventinių klaipėdiečių porą. Ji buvo sulaikyta toli nuo namų – Kelmės rajone.

 Negyvas A.Sriebaliūtės kūdikis rastas šiame Minijos gatvės daugiabutyje.<br> lrytas.lt montažas.
 Negyvas A.Sriebaliūtės kūdikis rastas šiame Minijos gatvės daugiabutyje.<br> lrytas.lt montažas.
Policijai buvo surengusi A.Sriebaliūtės ir jos sugyventinio Mykolo Ruikio paiešką.<br>Policijos nuotr.
Policijai buvo surengusi A.Sriebaliūtės ir jos sugyventinio Mykolo Ruikio paiešką.<br>Policijos nuotr.
A.Sriebaliūtei apribotos teisės į tris vaikus, o ketvirtas rastas negyvas.
A.Sriebaliūtei apribotos teisės į tris vaikus, o ketvirtas rastas negyvas.
 Negyvas kūdikis rastas šiame Minijos gatvės daugiabutyje.<br> A.Pilaitienės nuotr.
 Negyvas kūdikis rastas šiame Minijos gatvės daugiabutyje.<br> A.Pilaitienės nuotr.
A.Sriebaliūtei apribotos teisės į tris vaikus, o ketvirtas rastas negyvas.<br>Policijos nuotr.
A.Sriebaliūtei apribotos teisės į tris vaikus, o ketvirtas rastas negyvas.<br>Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2019-12-10 11:05, atnaujinta 2019-12-10 11:31

Laikas keistis ir pradėti viską nuo pradžių. Taip savo feisbuko paskyroje liepą parašė klaipėdietė Alina Sriebaliūtė, įtariama prieš savaitę palikusi savo mirusios dukters kūną likimo valiai.

Vidurvasario nuotraukoje nėščia moteris atrodo nepriekaištingai – puikus makiažas, gražiai sušukuotus plaukus puošia baltas gėlės žiedas, besilaukiančioji vilki jūros spalvos suknele su nėriniais.

Nuo sekmadienio vakaro ši 30-metė ir dvejais metais vyresnis jos sugyventinis Mykolas Ruikis laiką leidžia areštinėje.

Tądien dviejų su puse mėnesio negyvas jos kūdikis buvo rastas Minijos daugiabutyje, kuriame gyveno moteris su vaiku. Auginti mažylę jai padėjo gretimame bute gyvenęs M.Ruikis.

Vaikas buvo prižiūrėtas

129-uoju numeriu pažymėtas daugiabutis Minijos gatvėje seniai garsėja prasta reputacija. Jame gyvena nemažai asocialių žmonių, o pareigūnai čia aptinka narkotikų.

Sekmadienį popiet čia lovelėje buvo rastas apiręs kūdikio kūnelis. Manoma, kad palaikai išgulėjo maždaug savaitę.

Pirmadienį šio namo laiptinėje sutiktas vyras teigė, kad Aliną su Mykolu matė užpraeitą pirmadienį. Jie ėjo nešini kažko prikrautais plastiko maišeliais.

Vyras pamanė, kad jie keliauja į prekybos centrą, o pakeliui išmes šiukšles į konteinerį.

Poros bičiulis Aleksandras sakė apie tragediją sužinojęs sekmadienio vakarą grįžęs iš darbo: „Man rankas ir kojas pakirto, vis dar negaliu patikėti, kad taip nutiko. Su jais draugavau, užeidavau į svečius, kartais su Mykolu išgerdavome alaus, bokalą pakeldavo ir Alina.

Žinojome, kad moteris laukiasi, ji nieko neslėpė. Kai grįžo iš ligoninės, viskas buvo gerai. Mačiau, stovi lovytė, jie rūpinasi vaiku – jis visada pavalgęs, prižiūrėtas. O paskui nei iš šio, nei iš to pora dingo.“

Ligoninėje nebaigė gydymo

Klaipėdos vaiko teisių apsaugos skyriaus laikinoji patarėja Inga Česė sakė, kad su šia šeima pradėjo bendrauti nuo spalio 8-osios.

Tos dienos išvakarėse buvo gautas pranešimas iš vaikų ligoninės, kad moteris su trijų savaičių kūdikiu pasišalino nebaigus gydymo.

„Mes kartu su socialine darbuotoja važiavome pas ją į namus. Kadangi vaikas mažas ir motina negali išeiti iš namų, spalio 10 dieną jos bute įvyko šio atvejo vadybos posėdis. Vaikui buvo nustatytas pirmas grėsmės lygis. Motiną įkalbėjome grįžti į ligoninę tęsti gydymo.

Po to socialinės darbuotojos lankė šią šeimą. Gruodžio 2 ir 3 dienomis socialiniai darbuotojai į poros butą patekti negalėjo – jų niekas neįsileido“, – pasakojo I.Česė.

Redakcijos žiniomis, vaikas gimė turėdamas įgimtą ligą – vilko gomurį. Medikai teigė, kad iki pusantrų metų reikia atlikinėti įvairias procedūras, o tuomet bus galima operuoti.

A.Sriebaliūtė stokoja socialinių įgūdžių. Jai apribotos teisės į anksčiau gimusius tris vaikus, kuriems dabar – 9, 7 ir 3 metai. Vieną jų augina tėvas.

Ar sulaikytas vyras yra mirusio vaiko tėvas, kol kas nežinia, gimimo dokumentuose jo pavardė nenurodyta.

Prašė padovanoti daiktų

A.Sriebaliūtė buvo nusiteikusi keisti gyvenimą ir auginti vaiką.

Tai atsispindi jos feisbuko paskyroje. Birželio pradžioje ji klausinėjo, gal kas gali pigiai išnuomoti kambarį ar sodo namelį, kiek vėliau siūlėsi prižiūrėti kieno nors sodybą.

O mėnesio pabaigoje ji parašė: „Gerai, kad yra atstumas ir sunkumai. Laikas mums leidžia suprasti, kas tave myli, kas yra draugai, o ko iš viso nereikia.“ Vėliau brūkštelėjo: „Laimė – ne pinigai. Laimė – tai ištikimas vyras.“

Liepos 14 dieną moteris teiravosi, gal kas gali padovanoti nereikalingą televizorių.

Rugsėjo 24 dieną paskelbė, kad parduoda vaikišką buteliuką ir maisto už dešimt eurų, pridėjo nuotrauką.

Moteris neslėpė savo nėštumo – su išryškėjusiu pilvu fotografavosi kavinėse, prie jūros.

Spalio mėnesį ieškojo, kas galėtų padovanoti spintą ir dujinę ar elektrinę viryklę.

Močiutei siuntė nuotraukas

A.Sriebaliūtės prieš keletą dienų pasigedo artimieji. Jos motina skambino telefonu, bet niekas neatsiliepė, o vėliau telefonas buvo išjungtas.

Savo vardo nenorėjusi sakyti bendrabučio gyventoja pasakojo, kad sekmadienį pas ją atėjo sunerimusi Alinos motina ir klausinėjo, gal ji turinti dukters kambario raktus. Raktus jos rado įmestus į pašto dėžutę.

„Įėjome abi į kambarį, ant lovos gulėjo kažkas užklota, pamačiau, kad tai visas pamėlęs vaiko kūnelis, ir išlėkiau“, – braukdama ašaras kalbėjo moteris.

Alinos motina neneigė, kad duktė kartais gėrė alkoholį, baiminosi, jog vaikas kartais valgydamas užspringsta, bet dievagojosi, kad pakelti rankos prieš savo kūdikį ji negalėjo – dukrą mylėjo, džiaugėsi, kaip ji auga ir keičiasi, siuntė močiutei kūdikio nuotraukas.

Netrukus atvažiavo iškviesta greitoji pagalba ir policija. Medikai konstatavo, kad kūdikis – negyvas. Smurto požymių ant jo kūno nebuvo nustatyta. Kreiptasi pagalbos į visuomenę, kad padėtų surasti kūdikio motiną ir jos sugyventinį.

Spruko ištikta šoko?

Dingusi pora sekmadienį prieš vidurnaktį buvo sulaikyta Kelmės rajone ir uždaryta į areštinę.

Klaipėdos apskrities policijos vyriausiojo komisariato viršininkas Alfonsas Motuzas teigė, kad bute, kur buvo rastas miręs kūdikis, jokių grumtynių, išgertuvių ar netvarkos požymių neaptikta.

Apklausiama motina prasitarė, kad pamaitinusi vaiką pastebėjo, jog jam kažkas negerai. Ištikti šoko jie paliko vaiką lovelėje ir išėjo.

Kol kas teismo ekspertai laukia papildomų žinių apie mirusį kūdikį iš gydymo įstaigų.

„Svarbu išsiaiškinti, kaip jis gimė, kokia buvo jo ir motinos sveikatos būklė. Bus atliktas kompleksinis tyrimas, tuomet paaiškės tolesni ikiteisminio tyrimo veiksmai“, – aiškino A.Motuzas.

Kol kas A.Sriebaliūtė ir jos sugyventinis M.Ruikis sulaikyti pagal Baudžiamojo kodekso 144 straipsnį – dėl asmens palikimo be pagalbos, kai gresia pavojus žmogaus gyvybei. Jei paaiškėtų, kad kūdikio mirtis buvo smurtinė, šiandien būtų kreipiamasi į teismą dėl suėmimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: UŽT komentarai apie pokyčius ūkio sektoriuje, darbo rinkoje