Kirgizas mašinas iš Lietuvos gabeno Lenkijoje vogtu automobilvežiu

Lavoriškių punkte pasieniečiai sulaikė kirgizo vairuotą automobilvežį „Mercedes Benz Sprinter“. Paaiškėjo, kad jo paieška prieš 3 metus buvo paskelbta Lenkijoje.

 Kirgizas mašinas iš Lietuvos gabeno Lenkijoje vogtu automobilvežiu.<br> VSAT nuotr.
 Kirgizas mašinas iš Lietuvos gabeno Lenkijoje vogtu automobilvežiu.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 12, 2019, 10:55 AM, atnaujinta Dec 12, 2019, 10:57 AM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, ketvirtadienio naktį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Lavoriškių pasienio užkardos pareigūnai tikrino iš Lietuvos per Lavoriškių kontrolės punktą į Baltarusiją vykusio automobilvežio „Mercedes Benz Sprinter“ ir jo vairuotojo, 35-erių Kirgizijos piliečio, dokumentus. Ant 2008 m. pagaminto automobilvežio buvo lenkiški numeriai. Juo gabenti naudoti automobiliai „Honda“ ir „Toyota“.

Pasieniečiai patikros metu nustatė, kad gabenamų automobilių dokumentai tvarkingi, o automobilvežio kaip, įtariama, vogto paiešką prieš trejus metus paskelbė Lenkijos pareigūnai.

Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ir realizavimo pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 2 metų.

Kirgizijos pilietis buvo apklaustas kaip liudytojas ir po apklausos paleistas. „Mercedes Benz Sprinter“ saugomas Vilniaus pasienio rinktinėje, juo gabenti automobiliai – Lavoriškių punkte.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.