Vilkaviškio r. sumušta 3 mėnesių mergaitė: tėvai suimti mėnesiui

Vilkaviškio rajone buvo sumušta 3 mėnesių mergaitė. Gydytojai mano, kad mažylė galėjo būti ne tik sumušta, bet ir supurtyta. Medikai daugiau papasakojo apie būklę.

Vilkaviškio r. smurtą patyrė 3 mėn. kūdikis, įtariamasis jau areštinėje.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Vilkaviškio r. smurtą patyrė 3 mėn. kūdikis, įtariamasis jau areštinėje.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Vilkaviškio r. smurtą patyrė 3 mėn. kūdikis, įtariamasis jau areštinėje.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Vilkaviškio r. smurtą patyrė 3 mėn. kūdikis, įtariamasis jau areštinėje.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 12, 2019, 8:36 AM, atnaujinta Dec 12, 2019, 7:18 PM

Ketvirtadienį teismas 26-erių mergaitės tėvui skyrė kardomąją priemonę – suėmimą 1 mėnesiui. Tokia pati kardomoji priemonė (suėmimas 1 mėnesiui) skirta ir 19-metei kūdikio motinai.

Trečiadienį mergaitė buvo apžiūrėta Vilkaviškio ligoninėje ir skubiai išvežta į Kauno klinikas, kur jai buvo atlikta operacija.

Kūdikis atsidūrė ligoninėje

Kaip pranešė Policijos departamentas, gruodžio 11 d. apie 12 val. 28 min. gautas Vaikų teisių apsaugos tarnybos pranešimas, kad Vilkaviškio r., namuose, rastas 3 mėn. kūdikis su kraujosruvomis ant kūno. Kūdikis pristatytas į ligoninę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Šeima vaiko teisėms buvo žinoma

Trečiadienį gydytojai atvykę apžiūrėti mažylę į namus pamatė ant jos kūno kraujosruvas. Pranešė policijai. Vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojai pristatė mergaitę į Vilkaviškio ligoninę.

„Namie apsilankę gydytojai pastebėjo, kad yra galimų smurto žymių. Jie iškart parnešė policijai. Dabar mergaitę gydymo įstaigoje, saugioje aplinkoje. Dabar laukiame specialistų išvadų dėl ko galėjo atsirasti tos kraujosruvos.

Mes bendraujame su šeima, kuri Vaiko teisių apsaugos skyriui buvo žinoma ir anksčiau. Tačiau vėliau patikslinsiu dėl ko“, – kalbėjo Vaiko teisių apsaugos viešųjų ryšių specialistė Vija Kudzienė.

Grėsmės lygis šeimoje jau anksčiau buvo tikrintas. Šeimoje nuolat lankėsi socialiniai darbuotojai. 19-metei motinai trūksta socialinių įgūdžių. 3 mėnesių mergaitė – tai vienintelis vaikas šeimoje.

Gydytojas papasakojo apie galimą smurtą ir būklę

Vilkaviškio ligoninės gydytojas papasakojo daugiau apie 3 mėnesių mergaitės būklę. Jie nurodė, kad mažylė galėjo būti sumušta ir supurtyta. Šiuo metu ji gydoma Kauno klinikose.

„Buvo pastebėta, kad kairėje galvos pusėje ir kairiajame skruoste aplink kairiąją akį yra galimų sumušimo žymių.

Vaiko teisės atvežė mums mergaitę dėl išsamesnių tyrimų – pažiūrėjo traumatologas, neurologas ir iškart išvežė į Kauno klinikas.

Vaikučio būklė buvo pakankamai gera. Vaikas prižiūrėtas, nesukūdęs, primaitintas, švarus, jokių iššutimų nėra, panagės švarios. Antradienį mergaitė buvo paskiepyta“, – sakė gydytojas.

Buvo nustatytas pirmas grėsmės lygis

Vaiko teisių apsaugos viešųjų ryšių specialistė V.Kudzienė vėliau plačiau pakomentavo situaciją.

„Vaiko teisių apsaugos skyriui šeima buvo žinoma, nes buvo nustatyta, kad kūdikio besilaukiančiai moteriai trūksta socialinių įgūdžių, jai buvo taikyta atvejo vadyba (nuo liepos 4 dienos), tačiau tai buvo daroma ne Vilkaviškio rajone, o kitame Lietuvos rajone, kur tuo metu gyveno šeima.

Persikrausčius šeimai į Vilkaviškio rajoną, atvejo vadyba šeimai tęsiama Vilkaviškio rajone. Gimus vaikui buvo nustatytas I grėsmės vaikui lygis, nes motinai trūksta tėvystės įgūdžių, tęsiama atvejo vadyba Vilkaviškio r., savivaldybės institucijos teikė reikalingas paslaugas.

Gruodžio 5 dieną po apsilankymo šeimoje, Marijampolės aps. VTAS pateikė Vilkaviškio r. savivaldybės administracijai ir socialinės pagalbos centrui raštą dėl galimai nepakankamos ir neveiksmingos pagalbos šeimai.

Šiuo metu Vilkaviškio rajone šeimai teikiamos socialinių įgūdžių ugdymo ir palaikymo paslaugos.

Iki trečiadienio bus įvertintas grėsmės vaikui lygis (renkama vaiko situacijos vertinimui reikšminga informacija iš medikų, ikiteisminio tyrimo pareigūnų ir kt). Šiuo metu vaikas medikų priežiūroje“, – pranešė V.Kudzienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.