Pagirdė naujagimę savo pienu, o po to nužudė?

Ekspertas paneigė Pabradės gyventojos Ivonos Skorulskajos žodžius, kad naujagimę ji matė tik kelias akimirkas. Mergaitė galėjo gyventi apie porą valandų, o prieš mirtį buvo pamaitinta motinos pienu.

Buvę mylimieji I.Skorulskaja ir E.Subočius dabar susitinka tiktai teisme.
Buvę mylimieji I.Skorulskaja ir E.Subočius dabar susitinka tiktai teisme.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Dec 29, 2017, 5:58 PM

Ar pirmagimę pagimdžiusi aštuoniolikametė galėjo porą valandų laikyti ją rankose, sūpuoti, maitinti, o po to šaltakraujiškai nužudyti?

Tai aiškinasi Vilniaus apygardos teismas, kuris nagrinėja I.Skorulskajos ir Edvardo Subočiaus baudžiamąją bylą.

Porą kartų lytinių santykių turėjusi pora kaltinama vėlų 2015 metų spalio 18-osios vakarą nužudžiusi savo naujagimę dukterį.

I.Skorulskaja teigė, kad mergaitę paskandino jos tėvas, o šis teisinosi, kad nieko nežinojo apie Ivonos nėštumą, – nužudymo vakarą esą linksminosi su draugais, o ne dalyvavo jos gimdyme.

Vakar teisme apklaustas teismo medicinos ekspertas Ovidijus Petkelis teigė, kad negalėjo nustatyti tikslios mergaitės mirties datos, nes rastas kūnas buvo smarkiai apiręs, apgraužtas gyvūnų, tačiau jis tvirtina, kad vaikas po gimdymo nužudytas ne iškart.

Tokias išvadas ekspertas padarė ištyręs naujagimės skrandžio turinį ir žarnas.

Plonųjų žarnų pabaigoje ir storojoje žarnoje ekspertas aptiko šviesiai žalios spalvos išmatų, o tai rodo, kad vaikas buvo pamaitintas motinos pienu ir nužudytas po poros valandų, nes skrandyje pieno likučių nerasta.

Be to, mergaitės raumenyse aptikta 0,21 promilės alkoholio, tačiau, pasak O.Petkelio, tai nerodo, kad kūdikis buvo pagimdytas neblaivios motinos.

Alkoholis galėjo susidaryti dėl organizme vykusių puvimo ir rūgimo procesų.

Teisme taip pat buvo apklaustos Ukmergės ligoninėje dirbančios psichiatrė ir psichologė.

Jos su I.Skorulskaja bendravo praėjus maždaug metams po padaryto nusikaltimo ir nustatė, kad savo kūdikio nužudymu kaltinama pabradiškė nesirgo psichikos ligomis, todėl galėjo suprasti savo veiksmus.

Vis dėlto specialistės teigė, kad I.Skorulskaja viso nėštumo metu buvo emocinės įtampos būsenos, – nėštumas buvo nepageidaujamas, ji bijojo aplinkinių reakcijos, galvodavo apie materialinius nepriteklius ir nuolat jautė spaudimą iš savo motinos. Ši esą sakiusi: „Jei tu laukiesi, aš tave užmušiu.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.