Pasieniečiai sulaikė lėktuvu iš Oslo į Lietuvą skridusį nusikaltėlį

Sostinės oro uoste pasieniečiams įkliuvo du teisingumo vengę lietuviai – jonaviškis ir Vilniaus miesto gyventojas.

Asociatyvi nuotr.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Asociatyvi nuotr.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 16, 2019, 12:17 PM

Penktadienį Vilniaus oro uoste VSAT pareigūnai sulaikė reisu iš Norvegijos sostinės Oslo atskridusį vyrą. Pasieniečiai jau turėjo informacijos, kad šiame orlaivyje yra nusikaltimo padarymu įtariamas 24 metų lietuvis.

Dokumentus tikrinę VSAT pareigūnai nustatė, kad Jonavoje gyvenančio vyro paiešką šių metų balandį paskelbė Jonavos policija. Jonaviškis yra nuteistas už nusikaltimo padarymą.

Pasieniečiai keleivį sulaikė ir pristatė į Vilniaus oro uosto užkardos patalpas. Ieškomąjį VSAT pareigūnai perdavė paieškos iniciatoriaus konvojui.

Tą pačią dieną vakare Vilniaus oro uoste dirbę pasieniečiai patikrino reisu iš Frankfurto per Varšuvą atvykusio keleivio, 33 metų Vilniaus gyventojo, dokumentus. Jis iš Vokietijos buvo išsiųstas už įstatymų pažeidimus. Kontrolės metu nustatyta, kad jis turi nemalonumų su teisėsauga. Vyro kaip nuteisto arešto bausme ir vengiančio ją atlikti paiešką Vilniaus policija buvo paskelbusi 2017-ųjų birželį.

Apie ieškomojo sulaikymą pasieniečiai pranešė paieškos iniciatoriui ir netrukus vilnietį perdavė į oro uostą atvykusiems policijos pareigūnams.

2019 m. VSAT pareigūnams įkliuvo 2 tūkst. 240 asmenų, kurių dėl įvairių nusikaltimų ir pažeidimų ieškojo Lietuvos bei užsienio teisėsaugos institucijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.