Jaunam tėvažudžiui iš Klaipėdos – nuosprendis

Savo tėvą nužudžiusiam 29 metų Dmitrijui Makejevui teismas skyrė 9 metų laisvės atėmimo bausmę. Išgirdęs tai nuteistasis šiek tiek lengviau atsikvėpė, mat prokuroras prašė jį įkalinti 13 metų.

Savo tėvą nužudžiusiam 29 metų Dmitrijui Makejevui teismas skyrė 9 metų laisvės atėmimo bausmę.<br>M.Patašiaus nuotr.
Savo tėvą nužudžiusiam 29 metų Dmitrijui Makejevui teismas skyrė 9 metų laisvės atėmimo bausmę.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2019, 3:00 PM

Kartu su tėvažudžiu teisiamųjų suole sėdėjusiam 30-mečiam Stanislovui Jablonskiui pasisekė labiau – už sveikatos sutrikdymą jam skirta 1 metų ir 3 mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Tiek laiko laukdamas nuosprendžio šis klaipėdietis jau išbuvo už grotų, todėl teismo salėje jam buvo nuimti antrankiai. Abu jauni vyrai kaltę pripažino.

Klaipėdos apygardos teisme D.Makejevas aiškino, jog jam seniai skaudėjo širdį, kad išgerti mėgęs jo 59 metų tėvas į alkoholio liūną traukdavo ir jo motiną. Po tragedijos mirusiajam buvo nustatytos 3,78 promilės alkoholio.

Kraupi istorija nutiko šiemet liepos 28-ąją Klaipėdoje, viename Kretingos gatvės daugiabutyje.

Vėlų vakarą D.Makejevas pas jį užsukusiam bičiuliui S.Jablonskiui pasiguodė, kad jo tėvas girtauja ir ragina tai daryti motiną. Nutarta jį paauklėti.

Kitame kambaryje lovoje gulėjusį vyrą jie „auklėjo“ rankomis ir kojomis, paskui ištempė jį į laiptinę. Pamatę leisgyvį žmogų kaimynai iškvietė greitąją pagalbą.

Bet medikai niekuo nebegalėjo padėti – taip ir neatgavęs sąmonės sumuštasis po trijų dienų ligoninėje mirė kraujui išsiliejus į smegenis. Nustatyta, kad mirties priežastimi tapo į galvos kairę pusę suduoti du D.Makejevo smūgiai.

Pagrindiniu kaltininku įvardytas iki šiol neteistas D.Makejevas. Vyras dirbo ir Lietuvoje, ir užsienyje, apie jį gerai atsiliepė darbdaviai ir giminės.

Šešis kartus jau teistas S.Jablonskis aiškino „nelabai spyręs“ ir tikino, kad nuo tokių smūgių nieko bloga negalėjo nutikti, bet neneigė išstūmęs auką iš lovos ir padėjęs ištempti iš kambario.

Teismas nusprendė, kad D.Makejevas už suspardyto ir sumušto žmogaus gydymą Ligonių kasai turi atlyginti 3179 eurus.

Tačiau nukentėjusiąja pripažintos kurčiosios klaipėdietės 10 tūkst. eurų neturtinės žalos ieškinys atmestas.

Ši moteris teisme verkdama pasakojo, kaip velionis ją rūpinosi, mokėjo mokesčius už komunalines paslaugas, parnešdavo maisto.

Tačiau vyras tuo pat metu gyveno ir su kita moterimi – D.Makejevo motina. Kaltinamojo advokatas pastebėjo, kad mirusįjį artimi ryšiai siejo su abiem moterimis, o kuri iš jų buvo tikra sugyventinė, taip ir neaišku.

D.Makejevas tik paauglystėje nuklausė žmones šnekant, kas yra jo tėvas, mat jis jo neaugino.

Visos abejonės buvo išsklaidytos ikiteisminio tyrimo metu policijos iniciatyva atlikus tėvystės nustatymo testą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.