Automobilio oro pagalvėse baltarusis slėpė kontrabandą

Šumsko punkte pareigūnai sulaikė baltarusį, kuris į Lietuvą automobilio slėptuvėse bandė įvežti beveik du tūkstančius pakelių cigarečių. Jų buvo net oro pagalvės vietoje.

Sulaikyta cigarečių kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Sulaikyta cigarečių kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 23, 2019, 10:03 AM

Sekmadienį Šumsko punkte VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Kenos pasienio užkardos pasieniečiai ir ten dirbę muitininkai tikrino į Lietuvą iš Baltarusijos vykusį automobilį „Subaru Legacy“. Baltarusijoje registruotą transporto priemonę vairavo 31-erių šios šalies pilietis.

Pasieniečiams kilus įtarimų, kad užsienietis gali vežti neteisėtą krovinį, nuspręsta automobilį patikrinti mobiliąja rentgeno kontrolės sistema. Paaiškėjo, kad „Subaru Legacy“ yra įrengtos slėptuvės kontrabandai gabenti.

Cigaretės slėptos automobilio durelėse, galiniame bamperyje, vietoje keleivio pusėje turėjusios būti oro pagalvės, po priekinėmis sėdynėmis bei degalų bako konstrukcijose. Iš viso pasieniečiai ir muitininkai aptiko 1 tūkst. 990 pakelių cigarečių „NZ Gold Super Slim“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Muitininkų skaičiavimais, tokio krovinio vertė, įskaičiavus Lietuvoje privalomus sumokėti mokesčius, yra 6 tūkst. 945 eurai.

Baltarusis, transporto priemonė ir neteisėtai gabenti tabako gaminiai perduoti muitinės pareigūnams, kurie toliau tiria šį įvykį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?