Policija papasakojo, kiek ir kokių kyšių pareigūnams siūlyta 2019 metais

Lietuvos policija papasakojo, kiek ir kokių kyšių pernai buvo siūlyta ar duota policijos pareigūnams. Be kita ko, policininkams buvo bandyta įbrukti net butelį degtinės.

Policija papasakojo, kiek ir kokių kyšių pareigūnams siūlyta 2019 m.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Policija papasakojo, kiek ir kokių kyšių pareigūnams siūlyta 2019 m.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 2, 2020, 11:35 AM, atnaujinta Jan 2, 2020, 11:43 AM

Praėjusių metų kyšių statistiką policija atskleidė socialiniame tinkle „Facebook“.

Statistika rodo, kad visuomenės sąmoningumas didėja, o papirkimų atvejų skaičius policijoje ir toliau mažėja. 2019 m. fiksuoti 158 bandymai papirkti pareigūnus, o tai daugiau kaip trečdaliu mažiau nei 2018 m. ir beveik 6 kartus mažiau nei prieš penkerius metus!

Siūlyta:

Daugiausia 10 000 eurų – siekiant išvengti administracinės atsakomybės už KET pažeidimą vairuojant automobilį neblaiviam (2,34 prom.);

mažiausiai 10 eur – siekiant išvengti administracinės atsakomybės už KET pažeidimą (vairavo transporto priemonę neužsisegęs saugos diržo).

Duota:

Daugiausia 650 eurų – siekiant išvengti administracinės atsakomybės už KET pažeidimą (vairavo neblaivus (1,11 prom. alkoholio);

mažiausiai 5 eur ir 5 Didžiosios Britanijos svarai sterlingų – Lenkijos Respublikos pil., siekiant išvengti administracinės atsakomybės už KET pažeidimą (vairavo krovininį automobilį neužsisegęs saugos diržo).

O štai trys originaliausi papirkimų atvejai:

Panevėžyje, vyras, siekdamas išvengti baudžiamosios atsakomybės (vairavo automobilį neblaivus, 2, 90 prom.), pareigūnams siūlė 500 eurų, rankinį laikrodį ir geltono metalo spalvos žiedą.

Marijampolėje, Ukrainos pilietis, siekdamas išvengti administracinės atsakomybės už KET pažeidimą (vairavo transporto priemonę ant kurios uždėti kitai transporto priemonei priskirti valstybiniai numerio ženklai), pareigūnui davė 40 eurų ir butelį degtinės.

Kėdainiuose, reaguodami į pranešimą dėl nesaugaus vairavimo, pareigūnai sustabdė automobilį „Audi A3“, kurio vairuotojas peršoko į automobilio galą, o keleivis iš galinės sėdynės persėdo į vairuotojo vietą. Tačiau apgauti pareigūnų nepavyko.

Nustatyta, kad automobilį vairavo neblaivus (blaivumą tikrintis atsisakė) ir neturintis teisės vairuoti vyras, pas kurį apžiūros metu rastas folijos lankstinukas su baltos spalvos milteliais, įtariama narkotine medžiaga – amfetaminu.

Į vairuotojo vietą persėdęs neblaivus (0,78 prom.) nepilnametis, siekdamas išvengti administracinės atsakomybės, pareigūnams siūlė 300 eurų kyšį“, - socialiniame tinkle pasakojo Lietuvos policija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.