Byla dėl galimo seksualinio priekabiavimo Joniškio kebabinėje perduota teismui

Baigtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo seksualinio priekabiavimo vienoje užkandinėje Joniškyje. Šiaulių apygardos prokuratūros Šiaulių apylinkės prokuratūros prokurorė Violeta Rudžianskienė teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje seksualiniu priekabiavimu prie trijų moterų kaltinamas 46-erių metų kebabinės Joniškyje savininkas.

Priekabiavimo kebabinėje byla nukeliavo į teismą.<br>lrytas.lt koliažas
Priekabiavimo kebabinėje byla nukeliavo į teismą.<br>lrytas.lt koliažas
Kebabinė „Alibaba“ Joniškyje.
Kebabinė „Alibaba“ Joniškyje.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 7, 2020, 9:43 AM

Kaip praneša LR prokuratūra, ikiteisminio tyrimo, kurį atliko Šiaulių apskrities VPK Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, metu nustatyta, kad nuo 2015 metų lapkričio iki 2018 metų spalio kebabinės direktorius, pasinaudodamas 3 nukentėjusiųjų – jo kebabinės darbuotojų – tarnybiniu priklausomumu, seksualiai vulgariais veiksmais priekabiavo prie jų. Darbo metu vyras liesdavo savo darbuotojas, tempė rūbus, lietė kūnus ir kitais būdais galimai siekė seksualinio bendravimo su nukentėjusiomis.

Pasak nukentėjusiųjų, jų vadovas priekabiavo ne kartą ir tai darė įvairiais veiksmais.

Kebabinės savininkas savo kaltės nepripažįsta.

Kaip rašė portalas lrytas.lt, neiškentusios dėl nuolatinio seksualinio priekabiavimo ir grasinimų net šešios kavinės „Alibaba“ darbuotojos dar praėjusiais metais kreipėsi į Lygių galimybių kontrolierių tarnybą ir Darbo inspekciją.

Vis dėlto tuo metu bylą kontroliavusi prokurorė I.Žilinskienė nustatė, kad H.G.Husseinas merginų atžvilgiu atliko įvairius nepadorius veiksmus, tai, jos nuomone, – joks nusikaltimas.

„Vertinant H.Husseino veiksmus, tokius kaip lietimąsi prie kūno, rankų kišimą į kelnes, liemenėlės atsegimą, jo pokalbius seksualine tema, neabejotinai darytina išvada, kad jo veiksmai buvo akivaizdžiai vulgarūs ir seksualinio pobūdžio, tačiau vertinant juos Baudžiamojo kodekso kontekste negalima pagrįstai teigti, kad tokiais veiksmais H.G.Husseinas siektų seksualinio bendravimo ar pasitenkinimo su juo“, – teigiama prokurorės nutarime nutraukti ikiteisminį tyrimą.

Nepaisant to vėliau tyrimas buvo pratęstas.

Baudžiamojo kodekso 152 straipsnio 1 dalis už padarytą nusikaltimą numato baudą arba laisvės apribojimą, arba areštą.

Baudžiamoji byla perduota Šiaulių apylinkės teismo Joniškio rūmams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.