Marijampolėje tadžikų išsinuomotuose vagonuose – vogti automobiliai

Marijampolės pakraštyje, Sasnavos gatvėje stovinčiais krovininiais vagonais nuolat naudojasi automobilių prekeiviai iš Azijos šalių. Ši vieta yra gerai žinoma ir policijos pareigūnams, nes vagonuose dažnai aptinkama vogtų mašinų, kurias ketinama išgabenti iš Lietuvos. Pastaruoju metu tokių įvykių pasitaikė daugiau, todėl automobiliai tikrinami ypatingai kruopščiai.

Į Marijampolės Sasnavos gatvėje stovinčius vagonus prekeiviai iš Azijos dažnai pakrauna ir įsigytų vogtų automobilių.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Į Marijampolės Sasnavos gatvėje stovinčius vagonus prekeiviai iš Azijos dažnai pakrauna ir įsigytų vogtų automobilių.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 7, 2020, 10:26 AM

Pirmadienį Marijampolės muitinės terminalo darbuotojai policijai pranešė, jog į Tadžikistaną paruoštas išgabenti automobilis „Opel Astra“ yra vogtas.

Paaiškėjo, bemaž kuriozinė situacija. Pasirodo, jog 2006 metų „Opel Astra“ buvo pavogtas Rusijoje 2008 metais.

Iki šiol pareigūnai vagonuose aptikdavo tik naujų bei prabangių vogtų automobilių.

Kokiais keliais 12 metų klaidžiojo „Opel Astra“, kol atsidūrė Lietuvoje ir buvo nupirktas Tadžikistano įmonės vardu, kol kas nėra aišku.

Prieš kurį laiką Marijampolės policijos pareigūnai, gavę informacijos, jog mašinų pirkėjų iš Vidurio Azijos išsinuomotame vagone gali būti vogtų automobilių, nuvyko į Sasnavos gatvę.

Informacija pasitvirtino. Buvo rastas 2018 metų visureigis „Mercedes-Benz 350D“, prieš kelias dienas pavogtas Ispanijoje.

Prabangios mašinos identifikacijos numeriai – 17-os raidžių ir skaičių derinys – buvo suklastoti.

Pareigūnai nusprendė patikrinti ir antrame vagono aukšte stovinčias mašinas.

Du naujutėlius visureigius „Toyota RAV 4“ ir „Mitsubichi Eclipse“ teko iškelti, nes paaiškėjo, jog šie irgi buvo pavogti užsienyje.

Praėjusiais metais Sasnavos gatvėje esančiuose vagonuose buvo aptiktas Lenkijoje pagrobtas 2019 m. automobilis „Mercedes-Benz C180“.

Jo buvimo vietą nustatė ir Marijampolės pareigūnams pranešė Lenkijos SIRENE nacionalinio skyriaus specialistai.

Tame pačiame vagone tąsyk buvo rastas prabangus visureigis BMW X5 XDRIVE 30D, vogtas Vokietijoje, bei dar trys nauji automobiliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.