Vilniaus oro uoste sulaikytas daugiau nei 3 metus teisėsaugos ieškotas vyras

VSAT pareigūnai Vilniaus oro uoste sulaikė iš Belgijos atvykusį jurbarkietį, kuris Lietuvoje daugiau negu trejus metus ieškotas kaip įtariamasis nusikaltimo padarymu.

Asociatyvi nuotr.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Asociatyvi nuotr.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 7, 2020, 10:12 AM

Pirmadienį vakare sostinės oro uoste nusileido iš Briuselio atskridęs lėktuvas. Čia dirbę pasieniečiai jau turėjo informacijos, kad orlaivyje yra nemalonumų su teisėsauga turintis 30-ies metų lietuvis.

Dokumentus tikrinę VSAT pareigūnai nustatė, kad Jurbarko miesto gyventojo paiešką 2017 metų gruodį paskelbė Vilniaus policija. Jis įtariamas nusikaltimo padarymu.

Pasieniečiai keleivį sulaikė ir pristatė į Vilniaus oro uosto užkardos tarnybines patalpas. Tą pačią dieną ieškomasis perduotas atvykusiam sostinės policijos konvojui.

Iš viso 2019 m. pasieniečiai sulaikė 2 tūkst. 422 asmenis, kurių dėl įvairių nusikaltimų ir nusižengimų ieškojo Lietuvos ir užsienio teisėsauga. Daugiausiai ieškomųjų sulaikyta šalies oro uostuose – 1 tūkst. 910.

Pagal pilietybes daugiausiai VSAT pareigūnams įkliuvo Lietuvos piliečių – 2 tūkst. 169. Taip pat sulaikyti 139 Ukrainos, 27 Baltarusijos, 15 Rusijos, 12 Tadžikistano, 10 Kazachstano bei dar 16-os valstybių piliečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.