Haremo sąlygų kavinėje užsigeidęs užsienietis teismo neišvengs – viską pakeitė „Lietuvos ryto“ straipsnis

Prokuratūra buvo nutraukusi Joniškio verslininko baudžiamąjį persekiojimą dėl seksualinio priekabiavimo, bet „Lietuvos ryto“ tyrimas viską apvertė aukštyn kojomis. Libano piliečiui 46 metų Husseinui Ghazi Husseinui teks minti teismo slenkstį.

Seksualinio priekabiavimo skandalas buvo kilęs šioje kebabinėje „Alibaba“.<br> lrytas.lt koliažas.
Seksualinio priekabiavimo skandalas buvo kilęs šioje kebabinėje „Alibaba“.<br> lrytas.lt koliažas.
Seksualinio priekabiavimo skandalas buvo kilęs šioje kebabinėje „Alibaba“.<br>G.Šiupario nuotr.
Seksualinio priekabiavimo skandalas buvo kilęs šioje kebabinėje „Alibaba“.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 9, 2020, 8:09 AM, atnaujinta Jan 29, 2020, 2:00 PM

Libaniečiui H.G.Husseinui pareikšti kaltinimai dėl seksualinio priekabiavimo prie trijų nukentėjusiųjų. Už tokį nusikaltimą baudžiama bauda, laisvės apribojimu arba areštu.

Pats verslininkas kaltės nepripažįsta. Pradėjus ikiteisminį tyrimą libanietis buvo iškėlęs versiją, kad jam kerštaujama.

Moterys rašė skundus

Istorija prasidėjo daugiau kaip prieš metus, kai grupė Joniškio kebabinės „Alibaba“ darbuotojų kreipėsi dėl patiriamo seksualinio priekabiavimo.

2018 metais šešios moterys apie nederamą darbdavio elgesį pranešė Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybai ir Valstybinės darbo inspekcijai.

Darbuotojos skundėsi, kad verslininkas H.G.Husseinas joms rodo savo lyties organą, kaišioja rankas už kelnaičių, apžiūrinėja apatinius, fotografuoja sėdmenis, siuntinėja nuotraukas.

Darbuotojos buvo surinkusius ištisą kolekciją nepadorių nuotraukų. Direktorius vienai pavaldinei buvo atsiuntęs moters lyties organų atvaizdą ir klausė, ar ji taip pat nusiskutusi plaukus.

Nukentėjusiųjų gretos sumažėjo

Tyrimą atlikusi Valstybinė darbo inspekcija paprašė, kad verslininko veiksmus įvertintų Joniškio policija, bet pareigūnai net nepradėjo ikiteisminio tyrimo.

Lygių galimybių kontrolierius kreipėsi į Šiaulių apygardos prokuratūrą. Prokurorai sureagavo ir ėmėsi tyrimo. Tiesa, prieš verslininką liudijo nebe visos moterys – dvi pretenzijų nebereiškė.

Viena joniškietė sulaukė skambučio iš libaniečio draugo, kuris ragino atsiimti pareiškimą. Priešingu atveju buvo užsiimta, kad gali sulaukti ir atsako iš Libano.

Verslininkas kratėsi kaltės

Daugiau nei dešimtmetį Joniškyje gyvenantis verslininkas H.G.Husseinas per apklausą kaltės nepripažino. Libanietis tikino, kad visa ši istorija – tik apkalbos.

Verslininkas sakė, kad pretenzijas reiškia prastai dirbusios pavaldinės, o ši istorija – kerštas.

Vieną merginą vyriškis įvardijo kaip skandalo organizatorę. Lietuvę vedęs H.G.Husseinas tikino, kad ši joniškietė siekė išskirti jį su žmona ir tapti kebabinės šeimininke.

Tiesa, verslininkas nesutiko dalyvauti akistatoje su pretenzijas pareiškusiomis moterimis.

Išjudino publikacija

Medžiagą surinkusi Šiaulių apygardos prokuratūros Šiaulių apylinkės prokurorė Ineta Žilinskienė nusprendė ikiteisminį tyrimą nutraukti, nes neįžvelgė baudžiamojo nusikaltimo sudėties.

Prokurorės manymu, lietimasis prie kūno, rankų kišimas į kelnes, liemenėlės atsegimas, pokalbiai seksualine tema akivaizdžiai vulgarūs ir seksualinio pobūdžio, bet neužtraukia baudžiamosios atsakomybės.

„Negalima pagrįstai teigti, kad tokiais veiksmais H.G.Husseinas siektų seksualinio bendravimo ar pasitenkinimo“, – teigiama prokurorės nutarime nutraukti ikiteisminį tyrimą.

Tačiau istorija pasisuko kita linkme, kai žurnalisto tyrimą pernai rugsėjį išspausdino „Lietuvos rytas“.

Tyrimas buvo atnaujintas, o bylą perėmusi prokurorė Violeta Rudžianskienė ją perdavė teismui.

Prokurorės manymu, verslininkas naudojosi pavaldinių tarnybiniu priklausomumu ir vulgariais veiksmais seksualiai priekabiavo.

Padaryta išvada, kad liesdamas kebabinės darbuotojų kūną, tampydamas drabužius savininkas galėjo siekti ir seksualinio bendravimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.