Tauragės prokuroro karjerą akimirksniu sužlugdė brendis ir kava

Girtas prie vairo sėdęs ir už tai nubaustas buvęs Tauragės apylinkės prokuratūros prokuroras Eduardas Builisovas netrukus vėl galės vairuoti automobilį, bet į ankstesniąją darbovietę nebegrįš, nes buvo atleistas iš pareigų už profesinės veiklos principų pažeidimus.

 E.Builisovas teisme pripažino savo kaltę, apgailestavo, atsiprašė šeimos ir bendradarbių.<br> A.Pilaitienės nuotr.
 E.Builisovas teisme pripažino savo kaltę, apgailestavo, atsiprašė šeimos ir bendradarbių.<br> A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Jan 9, 2020, 6:08 PM, atnaujinta Jan 9, 2020, 7:59 PM

Prašė grąžinti automobilį

Klaipėdos apygardos teismas, išnagrinėjęs eksprokuroro prašymą dėl neaiškumų pašalinimo, nusprendė, kad draudimo vairuoti transporto priemonę pradžia laikoma 2019 metų sausio 15-oji, kai Tauragėje, Vytauto gatvėje E.Builisovas buvo sustabdytas policijos pareigūnų.

Savo kaltę visiškai pripažinęs, atsiprašęs dėl negarbingo poelgio, dėl to apgailestavęs 54 metų tauragiškis pernai kovą buvo pripažintas kaltu, bet atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės ir pagal laidavimą perduotas žmonos priežiūrai vieneriems metams.

E.Builisovas prašė nekonfiskuoti jo automobilio „Peuqeot“, kurį vairavo išgėręs. Aiškino, kad transporto priemonė labai reikalinga, nes reikia nuolat lankyti senyvą, iš namų nebeišeinančią motiną, be to, jo šeimos finansinė situacija yra sudėtinga.

Tačiau teismas šio apelianto prašymo nepatenkino.

Sustabdė girtą prokurorą

E.Builisovas Tauragėje įkliuvo pernai sausio 15 dieną prieš 17 valandą – policijos pareigūnai pastebėjo automobilį įtartinai vairavusį asmenį ir jį sustabdė.

Prie „Peuqeot“ vairo sėdėjęs E.Builisovas į alkoholio matuoklį įpūtė 1,74 promiles etilo alkoholio. Tauragės ligoninėje atlikus kraujo tyrimą šis skaičius šoktelėjo iki 2,04.

 

„Tą dieną baigęs darbą užėjau pas pažįstamą pasikalbėti dėl baldų gamybos. Jis pasiūlė kavos ir brendžio. Apsvaigęs nesijaučiau, sėdau į mašiną.

Pamačiau iš prokuratūros einančią kolegę, pasiūliau parvežti ją namo. Pavažiavus gal 300 metrų išvydau automobilį su švyturėliais, įsukęs į aikštelę sustojau“, – teisme pasakojo E.Builisovas.

Greitai atleistas iš pareigų

Teisiamasis tikino, kad jam anksčiau dėl alkoholio jokių problemų nekildavo, Kelių eismo taisyklių nepažeidinėjęs.

Buvęs prokuroras automobilį vairavo daugiau kaip 30 metų – per tą laiką buvo baustas tik kartą minimalia bausme už sustojimą neleistinoje vietoje.

E.Builisovo darbo stažas – 36 metai. Prokuratūroje jis dirbo 18 metų, jokių nuobaudų neturėjo.

Po incidento atlikus tarnybinį patikrinimą pernai vasario pradžioje Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis pasirašė įsakymą, kuriuo iš pareigų atleido E.Builisovą.

Konstatuota, kad jis pažemino prokuroro vardą, sulaužė duotą priesaiką, pažeidė prokuratūros įstatymą ir etikos kodekse nurodytus pagrindinius profesinės veiklos principus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.