Aplinkosaugininkų vadovas spręs dėl „Ekologistikos“ byloje įtariamų pavaldinių nušalinimo

Aplinkos apsaugos departamento vadovas Vaidas Laukys teigia, kad spręs dėl Alytuje esančios padangų perdirbimo gamyklos „Ekologistikos“ byloje įtariamų aplinkosaugininkių nušalinimo.

Aplinkosaugininkai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Aplinkosaugininkai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 13, 2020, 4:47 PM

„Esam užsiklausę raštu prokuratūros, kad patvirtintų aplinkybes, kurios buvo viešai pateiktos. Kai gausim sprendimą, bus sprendžiama dėl pareigūnių nušalinimo nuo pareigų“, – BNS pirmadienį sakė V. Laukys.

Prokurorai pirmadienį pranešė, kad praėjusią savaitę pareiškė įtarimus dėl netinkamo pareigų atlikimo Kauno aplinkos kokybės kontrolės vyriausiosioms specialistėms Aušrai Bružienei ir Aušrai Kričenienei.

Prokuratūra teigia, kad abi įtariamosios „atsisako bendradarbiauti su teisėsaugos institucijomis, jokių parodymų neduoda bei įvykio aplinkybių neaiškina“.

Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika anksčiau pirmadienį teigė, kad atsakomybę dėl susiklosčiusios situacijos turėtų prisiimti Aplinkos apsaugos departamento vadovas.

Departamentui šiuo metu vadovaujantis V. Laukys teigė kol kas nematantis savo atsakomybės.

„Kol kas ne. Kodėl turėčiau? Aš dėl aplinkybių pasitikslinsiu su ministru“, – sakė V. Laukys.

Šiuo metu „Ekologistikos“ byloje iš viso įtariami penki asmenys. Tarp jų – įmonės vadovas Juozas Cicėnas, už aplinkosaugą įmonėje atsakingas Romualdas Varanauskas ir gamybos vadovas A. P.

Jiems pareikšti įtarimai dėl statinių, kuriuose yra potencialiai pavojingų įrenginių ar atliekami potencialiai pavojingi darbai, priežiūros ar naudojimo taisyklių pažeidimo, taip pat dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo.

Gaisras Alytaus Pramonės rajone įsikūrusioje padangų perdirbimo gamykloje „Ekologistika“ kilo pernai spalio 16 dieną, ugniagesiai su ugnimi ir jos padariniais kovojo ilgiau nei savaitę.

Alytaus mieste ir rajone dėl vykusio gaisro vis dar galioja paskelbta ekstremali situacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.