Jauni vagys grobio rasdavo net žvyro karjeruose

Klaipėdos rajone pernai metų birželį ir liepą siautėjusi penkių jaunuolių grupė artimiausiu metu sės į kaltinamųjų suolą. Visi Klaipėdos rajono, Kretingos miesto ir Kretingos rajono gyventojai, kuriems nuo 18 iki 31-erių yra kaltinami svetimo turto pagrobimu.

 Vagys grobio ieškojo žvyro karjeruose. <br> V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr. 
 Vagys grobio ieškojo žvyro karjeruose. <br> V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 13, 2020, 2:08 PM

Klaipėdos prokuratūros pranešime teigiama, jog ikiteisminio tyrimo metu buvo ieškoma įtariamųjų dėl septynių 2019 m. birželio-liepos mėnesiais padarytų nusikaltimų.

Bylos duomenimis, pernai birželį du jaunuoliai įsibrovė į Klaipėdos rajone esančią žvyro karjero teritoriją, iš jos pagrobė turto už beveik 1700 eurų. Tarp jaunuolių pagrobtų daiktų – traktoriaus, ratinio ekskavatoriaus ir vikšrinio ekskavatoriaus akumuliatoriai, kastuvas, raktų rinkinys, dyzelinis kuras

Po savaitės iš to paties karjero pagrobti dar 4 akumuliatoriai, 100 litrų dyzelinio kuro. Padaryta žala siekė 1900 eurų. Dar po savaitės jau iš kito Klaipėdos rajone esančio karjero, kaip įtariama, sulaužę vagonėlio spyną ir įsibrovę į jį, pagrobė nešiojamąjį kompiuterį, kurio vertė 338 eurai. 

Iki 2019 m. liepos 20 dienos karjeruose buvo įvykdytos dar dvi vagystės, kurių metu buvo pagrobti įvairūs įrankiai, dyzelinio kuro, nešiojamasis kompiuteris, mikrobangų krosnelė.

Prokuratūros teigimu, ikiteisminio tyrimo metu surinktų duomenų visuma leidžia pagrįstai įtarti, kad praėjusių metų liepą vagystę jaunuoliai įvykdė ir iš fiziniam asmeniui priklausančio jūrinio konteinerio. Įsibrovę į jį du kaltinamieji, bylos duomenimis, pagrobė įvairius įrankius, kurių vertė siekia 783 eurus. Tą patį mėnesį jaunuoliai įtariami įvykdę vagystę ir iš privačiam asmeniui priklausiusio ekskavatoriaus. Bylos duomenimis, sulaužę kuro bako dangtį pagrobė 170 litrų dyzelinio kuro.

Vienose vagystėse, kaip įtariama, dalyvavo vieni jaunuoliai, kitose – kiti, susibūrę į bendrininkų grupes. Iš viso dėl jaunuolių įvykdytų 7 vagysčių visiems nukentėjusiems padaryta žala siekia daugiau nei 7 tūkstančius eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.