Vagys nusiaubė naują vėjo jėgainę

Akmenės kriminalistai ieško vagių gaujos, kuri nuniokojo dar naudoti nepradėtą vėjo jėgainę. Ją statanti įmonė patirtą žalą įvertino per 25 tūkstančius eurų.

 Vėjo jėgainė Akmenės rajone dar nebuvo paleista, o tuo pasinaudojo vagys.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Vėjo jėgainė Akmenės rajone dar nebuvo paleista, o tuo pasinaudojo vagys.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 13, 2020, 3:07 PM, atnaujinta Jan 13, 2020, 3:12 PM

Sablauskių (Akmenės r.) kaime vėjo jėgainę statančios bendrovės „Vėjo technologijų projektai“ darbuotojai apie nekviestų svečių vizitą pastebėjo sausio 10-ąją. Neabejojama, kad tą naktį ir apsilankė vagys – sausio 9-ąją čia dar dirbo įrangos montuotojai.

Įmonės vadovas Giedrius Gaižauskas įsitikinęs, kad į vėjo jėgainę įsilaužė metalo vagys. Šarvuotojas duris įveikę nusikaltėliai išnešė 250 metrų varinio kabelio su specialiomis jungtimis. Netoliese esančiame kaime buvo statoma dar viena tokia vėjo jėgainė, bet ją vagys aplenkė.

„Nuostoliai didžiuliai, nes metras tokio kabelio kainuoja 83-84 eurus. Paskaičiavus specialius antgalius, darbą, nuostoliai sudarys ne mažiau 25 tūkstančių eurų“, – sakė vadovas. 

Vėjo jėgaines beveik 15 metrų įrengianti įmonė į vagių akiratį pateko pirmąsyk. Pasak G.Gaižausko, kol montuojama įranga, apsauga rūpinasi pasamdyta saugos tarnyba.

„Dabar viskas praktiškai užbaigta, laukėme, kol jėgainę prijungs prie tinklų, – sakė bendrovės direktorius. – Ruošėmės objektą atiduoti užsakovui“.

Specialistas neabejojo, kad vagys buvo surinkę visą informaciją. Mat į veikiančią jėgainę brautis nėra tikslo, nes tik žinovas galėtų atjungti laidus. 

Labiausiai tikėtina, kad į pastatytą jėgainę nusitaikė metalo vagys. Metalo supirktuvėse už kilogramą vario galima gauti 4 eurus. “Neabejoju, kad laidai atsidurs būtent ten, nes kitur panaudoti juos būtų labai sunku“, – įsitikinęs G.Gaižauskas.

Pagal užsakymą statyta jėgainė nebuvo apdrausta. „Vėjo technologijų projektų“ įmonės vadovas tikisi, kad pareigūnams pavyks rasti nusikaltėlius ir išsiieškos patirtą žalą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?