Ievos Strazdauskaitės budelių gynėjams teks rimtai padirbėti

Vieno šiurpiausių pastarojo meto nusikaltimų tyrimas artėja link atomazgos – Kauno apygardos teisme baigiama nagrinėti plungiškės Ievos Strazdauskaitės nužudymo byla. 

 Lrytas.lt koliažas.
 Lrytas.lt koliažas.
M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

Jan 14, 2020, 1:21 PM, atnaujinta Jan 14, 2020, 4:52 PM

Praėjusių metų pabaigoje sakydamas baigiamąją kalbą Generalinės prokuratūros prokuroras Gintas Ivanauskas trims romų tautybės pusbroliams Leonui, Karoliui ir Mantui Bieliauskams pasiūlė skirti laisvės atėmimo bausmę iki gyvos galvos. 

Prokuratūros argumentai – pagrįsti ir akivaizdūs: ypatingai žiaurus ir ciniškas nusikaltimas, visuomenei sukeltas pavojus, siaubingi artimųjų išgyvenimai.

Antradienį sakyti baigiamąsias kalbas teismas pakvietė teisiamųjų advokatus, kuriems teks nelengva užduotis pelnyti teismo palankumą. Gynėjų baigiamosioms kalboms numatyti du teismo posėdžiai. 

Auka buvo pagrobta ir nužudyta itin žiauriai, veikiant organizuotoje bendrininkų grupėje, todėl net kaltinamųjų gynyba nesitikėjo, kad bus pasiūlytas terminuotas laisvės atėmimas. 

Žmogžudystės tyrimo gijos kriminalistus atvedė prie trijų iš kėdainiečių 27 metų L.Bieliausko, 25 metų M.Bieliausko ir 24 metų K.Bieliausko, kurie merginą užpuolė kelyje ties Elektrėnais imituodami avariją, įgrūdo į bagažinę ir nuvežė į Kėdainių pakraštyje esantį mišką.

Ten buvo surengta kraupi egzekucija. Kastuvu aukai buvo suduota keliasdešimt smūgių, iš jų keliolika – į galvą. 

Anksčiau teisti pusbroliai įtikinėjo apie skirtingas savo roles – K.Bieliauskas ir M.Bieliauskas aiškino nežudę merginos, o kaltę dėl smūgių kastuvu mėgina vienas prisiimti L.Bieliauskas. 

Antradienį kalbėję K.Bieliausko ir M.Bieliausko gynėjo taip pat palaikė šią versiją – dėl merginos nužudymo esą kalčiausias yra L.Bieliauskas, todėl jo pusbroliams turėtų būti skirta švelnesnė bausmė.

2017 metų kovo 5 dieną greitkelyje ties Elektrėnais  užpuolę ir bagažinėje po įvairias vietas vežioję budeliai tvirtino iš pradžių neketinę jos žudyti – juos masino tiktai 2016 metais pagamintas jos automobilis „Audi A7“. 

Avariją imitavusi trijulė vėliau esą išsigando, kad mergina juos atpažins ir įduos policijai. Įtariama, kad nužudymo planą sugalvojo ir vietą parinko K.Bieliauskas. 

I.Strazdauskaitė iš pradžių buvo nuvežta į Jonavos ir Marijampolės apylinkes, paskui ištempta iš bagažinės Kėdainių pakraštyje esančiame nuošaliame miške. Ten ir buvo surengta egzekucija – sadistai duobę iškasė aukai dar esant gyvai. 

Pasak L.Bieliausko, mergina maldavo pasigailėti, tačiau savo budelių ji nesugraudino. Kastuvą ir lentų nusikaltėliai gavo iš Marijampolės apylinkių gyventojų, netikėtai įklimpus jų K.Bieliausko šeimai priklausančiam BMW. 

Išsikapstę iš purvo jie kastuvo negrąžino. Žudikai stengėsi paslėpti nusikaltimo pėdsakus ir kūną užkasė, tačiau buvo sulaikyti jau po penkių dienų. L.Bieliauskas ir abu jo pusbroliai yra teisti už virtinę plėšimų, vagysčių ir kitokių nusikaltimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.