Už bandymą papirkti ESO darbuotojus – 15 tūkst. eurų bauda

Antradienį Vilniaus regiono apylinkės teismo Vilniaus rajono rūmai priėmė nuosprendį Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Vilniaus valdybos tirtoje byloje dėl mėginimo papirkti AB „Energijos skirstymo operatoriaus“ (ESO) darbuotojus. Teismas papirkėją pripažino kaltu ir skyrė 15 tūkst. eurų baudą.

 Už bandymą papirkti ESO darbuotojus – 15 tūkst. eurų bauda.<br> lrytas.lt koliažas
 Už bandymą papirkti ESO darbuotojus – 15 tūkst. eurų bauda.<br> lrytas.lt koliažas
Lemputė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lemputė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
STT<br>J.Stacevičiaus nuotr.
STT<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 14, 2020, 3:23 PM

Ikiteisminio tyrimo metu, kuris pradėtas gavus AB „Elektros skirstymo operatorius“ (ESO) pranešimą, nustatyta, kad energetikos sektoriuje veikiančios privačios bendrovės vykdomasis direktorius V. G. ESO darbuotojams davė 1500 Eur kyšį.

Dėl valstybės tarnautojams prilygintų ESO darbuotojų papirkimo nuteistajam V. G. teismas skyrė 15 000 Eur baudą ir konfiskavo kaip kyšį duotus 1500 Eur. Nuteistasis pripažino savo kaltę.

Teismas kitus du kaltinamuosius išteisino, nenustačius, kad asmenys žinojo apie nusikalstamos veikos padarymą.

Ikiteisminį tyrimą kontroliavo Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Nuo 2019 m. sausio 1 d. pagal Korupcijos prevencijos įstatymo 10(1) straipsnį, valstybės tarnautojas ar jam prilygintas asmuo apie jam žinomą korupcinio pobūdžio nusikalstamą veiką privalo pranešti STT, prokuratūrai arba kitai ikiteisminio tyrimo įstaigai.

STT yra ir anksčiau pradėjusi ikiteisminius tyrimus, institucijoms, įstaigoms ar jų darbuotojams pranešus apie jiems žinomus korupcijos atvejus. Pavyzdžiui, Valstybinės darbo inspekcijos (VDI) darbuotojui pranešus STT apie papirkimą, papirkti bandęs asmuo pripažintas kaltu ir jam skirta 10 tūkst. eurų bauda. Taip pat atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl papirkimo, gavus Aplinkos ministro patarėjos pranešimą, pareikšti įtarimai Lietuvos zoologijos sodo darbuotojui.

Pranešti STT apie žinomą korupcinio pobūdžio nusikalstamą veiką galima šiais būdais: palikdami žinutę STT interneto tinklalapyje www.stt.lt; paskambinę karštąja linija (8 5) 2663333, el. paštu pranesk@stt.lt; mobiliąja programėle „Pranešk STT“, atvykus į artimiausią STT padalinį ar atsiuntus pranešimą paštu.

Asmenims, suteikusiems STT vertingą informaciją apie korupcinio pobūdžio nusikalstamas veikas, gali būti atlyginama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.