Daugiau nei pusę milijono eurų pasisavinę sutuoktiniai sės į kaltinamųjų suolą

Teismui perduota byla, kurioje buhalterė ir jos sutuoktinis kaltinami pasisavinę 700 tūkst. eurų.

Buhalterė ir jos vyras kaltinami neteisėtu pinigų pasisavinimu.<br>LR prokuratūros nuotr.
Buhalterė ir jos vyras kaltinami neteisėtu pinigų pasisavinimu.<br>LR prokuratūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 20, 2020, 1:49 PM

Kaip pirmadienį pranešė prokuratūra, sutuoktiniai kaltinami dėl sukčiavimo, turto pasisavinimo, turto iššvaistymo, nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo, dokumentų klastojimo.

Ikiteisminiame tyrime iš viso siekta įrodyti 15 kaltinamųjų padarytų nusikalstamų veikų epizodų. Skaičiuojama, kad buhalterė ir jos sutuoktinis nusikalstamai veikė apie dešimt metų.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, kad vyr. buhaltere įmonėse įsidarbinusi ir įgijusi darbdavio pasitikėjimą J.K., klastodama bankinius pavedimus, savinosi įmonių lėšas, persivesdama jas į savo sąskaitas.

Moteris mokėjimų paskirtyse nurodydavo, kad neva jai yra išmokama alga, atostoginiai ar avansas, kitais atvejais būdavo nurodomi išgalvoti gavėjai, tačiau pinigai atkeliaudavo į J.K. sąskaitas.

Bylos duomenimis, vyr. finansininkė taip pat sukčiavo ir klastojo dokumentus dėl tariamai atliktų vertimo paslaugų teikimo, suorganizuotų kompiuterinių mokymų. Įtariama, vyr. buhaltere dirbusi J.K., pagal fiktyvias sutartis dėl tariamai atliktų paslaugų, pinigus pervesdavo į savo vyro asmenines banko sąskaitas.

Moteris taip pat kaltinama ne vienus metus švaisčiusi įmonių pinigines lėšas, įvairiomis sumomis jas pervesdama ir į vyrui priklausančių įmonių banko sąskaitas. Turėdama įmonės elektroninės bankininkystės prisijungimo kodus J.K. įvairiomis sumomis paskirties laukelyje nurodydavusi melagingus duomenis ir įrašydama neteisingus gavėjus, pervedinėdavo savo darboviečių pinigus vyro įmonėms, nors su jo valdomomis įmonėmis moters darbovietės jokių sandorių neturėjo.

Įtariama, kad sutuoktiniai, žinodami, kad lėšos į vyro įmonių sąskaitas pervestos neteisėtai, jas apskaitant įteisino ir naudojo įmonių veikloje.

Buhalterei ir jos vyrui kaltinimai taip pat pateikti ir dėl įmonių apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo.

Viena įmonė sutuoktiniams yra pareiškusi 619 tūkst. eurų siekiantį civilinį ieškinį, o kita – daugiau nei 86 tūkst. eurų ieškinį.

Ikiteisminį tyrimą atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai.

Byla su kaltinamuoju aktu perduota Klaipėdos apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.