Pataisos namų pareigūnams pro akis nepraslydo kalinių bandymas papildyti neleistinas „atsargas“

Pataisos namų pareigūnai aktyviai vykdo prevencines priemones, kad draudžiami daiktai nebūtų pasiekiami nuteistiesiems. Sėkmingai kovodami su neleistinų turėti daiktų apyvarta ir ženkliai mažindami šių daiktų skaičių įstaigose, pareigūnai pastebi akivaizdų nuteistųjų ir jų bendrininkų laisvėje poreikį papildyti „atsargas“.

Asociatyvi nuotr.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Asociatyvi nuotr.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-01-20 13:57

Šių metų sausio mėnesio 19 dieną Pravieniškių pataisos namų – atvirosios kolonijos pareigūnai, tikrindami Pirmojo sektoriaus prieigas, 3 val. 15 min. pastebėjo du asmenis, kurie, pamatę patrulinės grupės pareigūnus, leidosi bėgti į mišką. Bėgdami jie išmetė 8 paketus. Miško gilumoje vyrų aptikti nepavyko, bet draudžiami daiktai nuteistųjų nepasiekė. Paketuose buvo 20 mobiliojo ryšio telefonų, 23 SIM kortelės, vieneri žiūronai, 10 USB kroviklių, 10 kroviklių antgalių, 1 kroviklio blokelis ir 1 WIFI USB.

Marijampolės pataisos namų pareigūnai praėjusią savaitę užfiksavo tris draudžiamų daiktų permetimus į įstaigos teritoriją. Nuteistiesiems buvo mėginta permesti 4 paketus, kuriuose buvo 7 mobiliojo ryšio telefonai ir 1 modemas. Visus draudžiamus daiktus perėmė pataisos pareigūnai. Kybartuose taip pat buvo užfiksuotas permetimas. Pareigūnai surado ir paėmė paketus, kuriuose buvo 5 mobiliojo ryšio telefonai.

Nuo šių metų pradžios jau konfiskuota daugiau nei 200 mobiliojo ryšio telefonų, daugiau nei 100 SIM kortelių ir kitokių mobiliojo ryšio įrenginių.

Pataisos pareigūnai, siekdami užkardyti teisės pažeidimus, analizuoja, kaip draudžiami daiktai patenka nuteistiesiems ir vykdo aktyvų prevencinį darbą.

Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 226 straipsnis „Neteisėtas daiktų ir reikmenų įnešimas, perdavimas ar bandymas juos perduoti laisvės atėmimo vietose, sulaikytųjų sulaikymo vietose laikomiems asmenims arba neteisėtas daiktų ir reikmenų gavimas iš šių asmenų“, numato baudą nuo 1 tūkst. iki 3 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.