Teismo prašoma kaltu pripažinti įmonės vadovą, nelegaliai pardavinėjusį degalus

Šiaulių apygardos prokuratūros prokuroras kreipėsi į Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmus su pareiškimu užbaigti procesą teismo baudžiamuoju įsakymu pripažįstant kaltinamąjį įmonės direktorių padarius nusikalstamas veikas, susijusias su neteisėtu vertimusi komercine veikla, apgaulingu apskaitos tvarkymu, neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimu.

Įmonės direktorius nelegaliai pardavinėjo degalus.<br>LR prokuratūros nuotr.
Įmonės direktorius nelegaliai pardavinėjo degalus.<br>LR prokuratūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 20, 2020, 2:15 PM

Kaip praneša LR prokuratūra, ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad vienos įmonės, užsiimančios asfalto klojimu ir prekyba, vadovas, neturėdamas licencijos, kitai uždarajai akcinei bendrovei pardavė daugiau nei 42 tūkst. litrų dyzelino. Pasak kaltinamojo, jo įmonė turėjo daug įvairios technikos ir darbo procese sunaudodavo didelius dyzelino kiekius.

Perkant degalus atskirai kiekvienam mechanizmui susidarydavo didelės išlaidos. Degalai iš tiekėjo buvo perkami kaltinamojo įmonės vardu, tačiau, kad būtų mažiau išlaidų, šie buvo naudojami ir kitos bendrovės veikloje. Didelį kiekį degalų įgijusi bendrovė juos perparduodavo jai.

Tyrimo duomenimis, nuo 2013 metų rugpjūčio iki 2014 metų birželio 11 kartų buvo parduota kuro už daugiau nei 50 tūkst. eurų. Iš šios neteisėtos veiklos degalus pardavusi įmonė gavo beveik 42 tūkst. eurų pajamų.

Atliekant tyrimą surinkta duomenų, kad nuo 2016 metų sausio iki 2018 kovo šioje įmonėje buvo apgaulingai tvarkoma buhalterinė apskaita, joje neįforminant buhalterinės apskaitos dokumentais ir neįrašant į buhalterinę apskaitą darbuotojams išmokėto darbo užmokesčio. Be to, siekdamas išvengti gyventojų pajamų mokesčio ir socialinio draudimo įmokų, kaltinamasis įrašė neteisingus duomenis apie įmonės pelną deklaracijose ir pranešimuose Valstybinei mokesčių inspekcijai ir Valstybinio socialinio fondo valdybai.

Ikiteisminį tyrimą atliko Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Šiaulių ir Panevėžio apygardos valdybos pareigūnai.

Prokuroras prašo teismo užbaigti procesą baudžiamuoju įsakymu ir pripažinti vyrą padarius nusikalstamas veikas, numatytas Baudžiamojo kodekso 202 straipsnio 1 dalyje, 222 straipsnio 1 dalyje ir 220 straipsnio 1 dalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.