Draugą nužudžiusį ir kūną slėpusį plungiškį nubaudė be teismo – neaišku, ar atsigaus

Antradienį Klaipėdos apygardos teisme turėjo būti pradėtas nagrinėti didžiulio atgarsio visuomenėje sulaukęs nusikaltimas, kurio epicentre atsidūrė 1963-aisiais gimęs plungiškis Artūras Čiuželis.

 Draugą nužudžiusį ir kūną slėpusį plungiškį nubaudė be teismo – neaišku, ar atsigaus.<br> lrytas.lt koliažas
 Draugą nužudžiusį ir kūną slėpusį plungiškį nubaudė be teismo – neaišku, ar atsigaus.<br> lrytas.lt koliažas
Policija.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Policija.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Policija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Policija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Teisiamas plungiškis A.Čiuželis negalėjo paaiškinti, kodėl nužudė savo bičiulį.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Teisiamas plungiškis A.Čiuželis negalėjo paaiškinti, kodėl nužudė savo bičiulį.<br>A.Pilaitienės nuotr.
 A. Čiu­že­lio būklė tebė­ra sun­ki.<br> Gintarės Karmonienės nuotr.
 A. Čiu­že­lio būklė tebė­ra sun­ki.<br> Gintarės Karmonienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Gintarė Karmonienė, zemaiciolaikrastis.lt

Jan 30, 2020, 7:07 PM

Vyras liūdnai išgarsėjo nužudęs žmogų ir jo palaikus maždaug dvi savaitės slėpęs savo bute. Šalia yrančio kūno gyveno ir pats.

Bet šios neeilinės bylos posėdis vėl neįvyko. Neaišku, ar nusikaltimas bus pradėtas narplioti ir vasario mėnesį, kai numatytas kitas posėdis, mat insultą patyręs A. Čiuželis – vis dar medikų rankose. Jo būklė išlieka sunki.

Tiesa, šioje rezonansinėje byloje kaltinamasis – ne vienas. Kartu su nužudymu kaltinamu A. Čiuželiu bus teisiamas ir 1956-aisiais gimęs plungiškis Kęstutis Kundrotas, kuris, kaip įtariama, padėjo nuslėpti nusikaltimą.

Savo skaitytojams primename, jog tragiškai pasibaigusi istorija prasidėjo nuo 36-erių plungiškio Norberto Narmonto paieškų. Vyriško artimieji pasigedo praėjusių metų gegužės 12-ąją. Apie dingimą pranešusi N. Narmonto gyvenimo draugė tada aiškino, kad sugyventinis išėjo ir nebegrįžo.

Netrukus buvo paskelbta pradingėlio paieška, į kurią įsitraukė ne tik policijos pareigūnai, ugniagesiai, narų komanda, kinologas su šunimi, bet ir patys artimieji. Surėmę pečius visi išmaišė vietas, kuriose galėjo lankytis plungiškis.

Daugiausia šniukštinėtos apylinkės, kuriose užfiksuotas paskutinis vyro telefono signalas, – vadinamosios Plungės jūros prieigos. Išmaišytas ir pats vandens telkinys. Tačiau didžiulės pastangos surasti vyrą rezultatų nedavė.

N. Narmonto artimieji kalbino žmones, su kuriais jis bendravo. Ištardytas buvo ir A. Čiuželis. Iš tuomet surinktos informacijos buvo žinoma, kad pradingėlis paskutinį kartą lankėsi būtent šiam asmeniui priklausančiame bute, kur vyrai girtavo.

Kvosčiamas viltį praradusių plungiškio artimųjų, vyras ramiu veidu tikino nežinantis, kokiais keliais iš jo namų patraukė sugėrovas. It vandens prisisėmęs į burną jis tylėjo net ir tada, kai jo nusikaltimą į dienos šviesą ėmė kelti iš jo buto ėmusi sklisti irti pradėjusio kūno smarvė.

Būtent pastaroji ir padėjo išaiškinti kraupų nusikaltimą. Nors pareigūnams minėtasis kvapas įtarimų nesukėlė, N. Narmonto artimiesiems jis kurstė nuojautą apie kažką negero.

Nebeklausydami A. Čiuželio „pasakos“ apie nežinia kur išėjusį N. Narmontą, jie įsiveržė į plungiškiui priklausantį butą, kuriame beveik dvi savaites gulėjo pradingėlio kūnas. Būtent tą akimirką, kai išvydo negyvą N. Narmontą, jo giminaičiai palaidojo paskutinę viltį rasti vyrą gyvą.

Ramumu A. Čiuželis stebino ir praėjusių metų gruodžio 4-ąją Klaipėdos apygardos teisme (tądien bylos nagrinėjimas buvo atidėtas dėl posėdyje nepasirodžiusios nužudytojo sugyventinės, kuri pripažinta nukentėjusiąja).

Žurnalistams jis neneigė nužudęs sugėrovą, aiškino, kad N. Narmontas buvo keistesnis, todėl taip pasielgė. Nuo išsamesnių paaiškinimų tada jis susilaikė. Belieka tikėtis, kad kaltinamasis pasveiks ir galės papasakoti, kaip viskas įvyko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.