Po lietuvių pranešimo apie korupciją – areštai Rygoje

Sausio 30 d., tirdamas korupcijos apraiškas Rygos savivaldybės valdomoje „Rigas Namu pārvaldnieks“, Latvijos Ekonominių nusikaltimų departamentas kelių įmonių biuruose vykdė kratas. Operatyvinių veiksmų metu buvo sulaikytas ir įmonės „Liftu alianse“ savininkas Igoris Babkinas.

 Operatyvinių veiksmų metu buvo sulaikytas ir įmonės „Liftu alianse“ savininkas.<br> M.Patašiaus nuotr.
 Operatyvinių veiksmų metu buvo sulaikytas ir įmonės „Liftu alianse“ savininkas.<br> M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 31, 2020, 12:34 PM, atnaujinta Jun 8, 2022, 11:46 AM

Naujienų agentūros LETA šaltiniai teigia, jog tyrimas pradėtas po liftų gamintojos „Latvijas lifts-Šindlers“ ir pastatų administratorės „Hausmaster“ skundo.

Pastaroji priklauso Lietuvos pastatų administravimo grupei „Civinity“. 2018 m. Latvijos Korupcijos prevencijos ir kovos su korupcija biurui pateiktame skunde buvo teigiama, kad bendrovės buvo neteisėtai pašalintos iš „Rigas Namu pārvaldnieks“ organizuoto liftų priežiūros, planinio ir avarinio remonto paslaugų teikimo konkurso. Šį konkursą, neatitikdama kvalifikacinių reikalavimų, laimėjo „Liftu alianse“.

Įmonė „Liftu alianse Ltd“ priklauso Igoriui Babkinui. 2018 m. įmonės apyvarta padidėjo 20 % ir siekė 1 319 939 eurų. „Rīgas namu pārvaldnieks“ priklauso Rygos miesto savivaldybei.

2018 m. bendrovės apyvarta siekė 59,05 mln. eurų, o pelnas – 1,09 mln. eurų. Bendrovėje yra keturi valdybos nariai – laikinasis valdybos pirmininkas Ernestas Saulitis, valdybos narys Andris Pavilsons, Rygos miesto tarybos Turto departamento teisininkė Irina Mikelsone ir buvęs „Daugavas stadions“ valdybos narys Elmaras Martinsonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.