Auklėjamoji Pagėgių policijos akcija: į švyturėlius ir sirenas dėmesio nekreipė net 20 vairuotojų

Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Pagėgių komisariato pareigūnai, 2020 m. sausio 30 d. nuo 10 val. iki 11 val. 30 min. ir nuo 13 val. 30 min. iki 15 val. Pagėgiuose, vykdė prevencinę priemonę, kurios tikslas buvo nustatyti vairuotojų daromus pažeidimus dėl specialųjų transporto priemonių su įjungtais garso ir šviesos signalais nepraleidimo bei kitų administracinės teisės pažeidimų nustatymo.

 Auklėjamoji Pagėgių policijos akcija: į švyturėlius ir sirenas dėmesio nekreipė net 20 vairuotojų.<br> Tauragės apskrities VPK nuotr.
 Auklėjamoji Pagėgių policijos akcija: į švyturėlius ir sirenas dėmesio nekreipė net 20 vairuotojų.<br> Tauragės apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2020, 11:06 AM, atnaujinta Feb 3, 2020, 11:11 AM

Kaip rašoma Tauragės apskrities VPK pranešime, priemonės metu buvo nustatyta 20 pažeidėjų ir surašyti protokolai dėl kelio ženklų, žmonių vežimo reikalavimų nesilaikymo ar kitų Kelių eismo taisyklių pažeidimų. Vairuotojams gresia bauda nuo devyniasdešimt iki vieno šimto keturiasdešimt eurų.

Policijos pareigūnai primena, kad Kelių eismo taisyklių 12 punktas nurodo, kad eismo dalyviai privalo nedelsdami duoti kelią artėjančioms specialiosioms transporto priemonėms su įjungtais mėlynais ir raudonais (arba tik mėlynais švyturėliais) ir specialiaisiais garso signalais ir jų lydimoms transporto priemonėms.

Transporto priemonių vairuotojai keliuose, kur eismui abiem kryptimis yra ne daugiau kaip 4 eismo juostos, privalo sustoti dešiniajame kelkraštyje, kai jo nėra, – prie dešiniojo važiuojamosios dalies krašto (keliuose su skiriamąja juosta sustoti privalo tik ta pačia kryptimi judančios transporto priemonės).

Automobilius su įjungtais švyturėliais ir garso signalais privaloma praleisti, o policijos pareigūnai aktyviai fiksuoja pažeidėjus, kurie nesilaiko taisyklių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.