Už pareigūnės įžeidimą socialiniame tinkle skirta piniginė bauda

Policijos pareigūnai, dirbdami savo tiesioginį darbą ir atlikdami pareigą, susilaukia ne tik padėkų, bet pasitaiko ir nevengiančių pareigūnus įžeisti. Labai drąsūs socialinių tinklų lankytojai, dažnai prisidengiantys svetimais vardais ar slapyvardžiais.

Internete pareigūnę įžeidusiam asmeniui skirta piniginė bauda.<br>Telšių apskr. VPK nuotr.
Internete pareigūnę įžeidusiam asmeniui skirta piniginė bauda.<br>Telšių apskr. VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 4, 2020, 11:15 AM

Telšių apskrities VPK Imuniteto ir vidaus tyrimų pareigūnai sėkmingai vykdo pareigūnų apsaugos nuo galimo neteisėto poveikio priemones, kuriomis siekiama išvengti galimų ketinimų paveikti sąžiningą ir objektyvų policininko pareigų vykdymą.

Socialiniame tinkle „Facebook“ , grupėje „Pagalba vairuotojams Telšiuose“, buvo parašyti įžeidžiantys žodžiai, kurie skirti policijos pareigūnei.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 508 straipsniu, 2020 metais sausio 7 dieną Telšių apylinkės teismas priėmė nutarimą, kuriuo nutarta asmeniui, socialiniame tinkle platinusiam žeminančius komentarus, taip įžeidžiant pareigūnės garbę ir orumą, skirti 115 eurų baudą.

Policija primena ir skatina prieš rašant įžeidžiančius žodžius, komentarus ar skelbiant informaciją, kuri gali turėti įtakos kitiems, pagalvoti apie galimas pasekmes sau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.