Kalvarijos pasieniečiai sulaikė klastotas teises turėjusį ukrainietį

Kalvarijos užkardos pareigūnai prie sienos su Lenkija sulaikė ukrainietį, kuris, įtariama, turėjo suklastotą vairuotojo pažymėjimą. Šią savaitę tai jau trečias Ukrainos pilietis, Kalvarijos pasieniečiams pateikęs, įtariama, suklastotą savo šalies vairuotojo pažymėjimą.

Klastotos ukrainiečio teisės.<br>VSAT nuotr.
Klastotos ukrainiečio teisės.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-02-06 13:26

Trečiadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Marijampolė – Suvalkai, patikrinti sustabdė iš Lietuvos į Lenkiją išvykstantį automobilį „Audi A6“. Jį vairavo 47 metų Ukrainos pilietis, turintis leidimą gyventi Lietuvoje. Mašina buvo pažymėta lietuviškais registracijos numeriais.

Užsienietis pateikė savo vardu išduotą Ukrainos vairuotojo pažymėjimą. VSAT pareigūnai iškart nustatė, kad tai, įtariama, yra klastotė. Vairuotojas buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai ukrainiečiui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

„Audi A6“ saugomas Kalvarijos pasienio užkardoje.

Tai jau trečias panašus atvejis per savaitę, kai ukrainiečiai Kalvarijos pasieniečiams rodo, įtariama, suklastotus savo šalies vairuotojų pažymėjimus.

Pirmadienį ties tuo pačiu Salaperaugio kaimu buvo sulaikytas automobiliu „Renault Megane Scenic“ į Lenkiją beišvykstantis 33-ejų Ukrainos pilietis. Jis turėjo ukrainietišką vairuotojo pažymėjimą, kuris yra, įtariama, visiška klastotė.

Dar viena ukrainietė buvo sulaikyta praėjusį sekmadienį. Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai ties Lazdijų rajono Akmenių kaimu, kelyje Lazdijai – Seinai, patikrinti sustabdė iš Lietuvos į Lenkiją išvykstantį automobilį „Kia Rio“. Jį vairavo 31 metų Ukrainos pilietė, pateikusi savo šalies vairuotojo pažymėjimą. VSAT pareigūnai iškart nustatė, kad tai, įtariama, yra visiška klastotė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.