Muitininkai jau sulaikė ketvirtį viso pernykščio kontrabandinių cigarečių kiekio

Vis labiau ryškėja dar pernai Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnų pastebėta auganti ir intensyvėjanti cigarečių kontrabandos srautų iš Baltarusijos tendencija.

Muitininkai jau sulaikė ketvirtį viso pernykščio kontrabandinių cigarečių kiekio.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Muitininkai jau sulaikė ketvirtį viso pernykščio kontrabandinių cigarečių kiekio.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-02-06 10:44, atnaujinta 2020-02-06 10:48

Kaip rašoma Muitinės kriminalinės tarnybos pranešime, dar nepasibaigus pirmajai vasario savaitei, muitinės kriminalistai jau sulaikė 2,13 mln. pakelių nelegalių rūkalų. Šių cigarečių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 7,45 mln. eurų, visos jos pagamintos Baltarusijoje.

Tai ketvirtadalis viso pernai – 2019 m. – MKT ikiteisminiuose tyrimuose sulaikyto cigarečių kiekio (8,2 mln. pakelių), kuris ir šiaip buvo rekordinis (2018 m. sulaikyta 6,1 mln. pakelių).

Iš viso šiemet į MKT pareigūnų rankas jau pakliuvo šeši stambias cigarečių kontrabandos siuntas gabenę krovininiai automobiliai.

Taip pat viena didesnė rūkalų siunta sulaikyta geležinkelio transporte, likviduotas vienas kontrabandos sandėlis, sulaikyti devyni didelio masto kontrabanda įtariami asmenys.

Dauguma sulaikymų įvyko pasienyje su Baltarusija. Pastaruoju metu vilkikais pradėti vežti itin dideli – iki 1000 ir daugiau dėžių, cigarečių kontrabandos kiekiai.

Pažymėtina, kad šiemet pirmą sykį užfiksuotas ir kontrabanda (krovininiu vilkiku) gabentas didesnis kiekis kaitinamojo tabako (vadinamojo „Heets“). Tikėtina, kad tokios kontrabandos bandymų ateityje gali būti ir daugiau.

Anksčiau tokių tabako gaminių kontrabanda nedideliais kiekiais muitinės pareigūnų tebūdavo sulaikoma oro uoste. O specialistams vertinant „naujos kartos“ tabako gaminių kontrabandos atsiradimo riziką, elektroninių cigarečių ir kaitinamojo tabako vartotojai tradiciškai būdavo siejami su asmenimis, nelinkusiais „remti“ šešėlio. Minėtas sulaikymas tai iš dalies paneigia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.