Narkotikų internetu atsisiuntusį jaunuolį teismas atleido nuo baudžiamosios atsakomybės

Narkotikų savo reikmėms internetu atsisiuntusį jaunuolį Lietuvos Aukščiausiasis Teismas atleido nuo baudžiamosios atsakomybės pagal jo motinos laidavimą.

Internetu narkotikų parsisiuntęs jaunuolis atleistas nuo bausmės: vaikinas pakeitė gyvenimo būdą.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Internetu narkotikų parsisiuntęs jaunuolis atleistas nuo bausmės: vaikinas pakeitė gyvenimo būdą.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 6, 2020, 3:37 PM

Kaip ketvirtadienį pranešė teismas, nuteistasis internetinėje parduotuvėje „eBay“ su grupe kitų jaunuolių įsigijo 200 gramų „Mimosa Organic Dye“ miltelių su psichotropine medžiaga DMT. Jam tuo metu buvo tik suėję 18 metų.

Žemesnės instancijos teismai jaunuolį nuteisė už kontrabandą ir neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis bei skyrė jam pusantrų metų laisvės apribojimą ir 2,5 tūkst. eurų baudą.

„Teisėjų kolegija konstatavo, kad už kontrabandą asmeniui byla nutraukiama ir už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti jis atleidžiamas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, perduodant laiduotojos motinos atsakomybei, nustatant laidavimo terminą vieneriems metams šešiems mėnesiams“, – nurodė teismas.

Nuteistajam taip pat nurodyta sumokėti įmoką į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Ši nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Teisėjų kolegija nurodė, kad nuteistajam kaltinimas dėl kontrabandos yra grindžiamas kitų asmenų veiksmais tinkamai neatskleidus paties nuteistojo konkrečių tyčinių veiksmų „ir jo indėlio į šios nusikalstamos veikos padarymą, ir taip neteisingai konstatuotas bendrininkavimas“.

Bylos duomenimis, vienas iš bendrininkų užsakė miltelių už 43,5 euro, o minimas nuteistasis vėliau tik pervedė 10 eurų už juos. Nustatyta, kad jaunuoliai pradžioje ketino įsigyti 100 gramų miltelių, tačiau vėliau rado skelbimą, siūlanti įsigyti dvigubai daugiau šios medžiagos už mažesnę kainą. Teismas pabrėžė, kad minimo jaunuolio 10 eurų indėlis nenulėmė grupės apsisprendimo įsigyti daugiau narkotikų.

Byloje nuteisti dar trys kiti kartu narkotikus pirkę 17, 18 ir 22 metų jaunuoliai.

„Byloje nenustatyta, kokius bendrininkavimo veiksmus ar bent kokią jų dalį realizavo nuteistasis įvykdydamas psichotropinės medžiagos kontrabandą“, – pabrėžė kolegija.

Teismas atsižvelgė ir į nuteistojo atgailavimą, į tai, kad jis nusikalto pirmąjį kartą, pakeitė draugų ratą, baigė mokyklą ir ateitį sieja su profesionaliu sportu, studijomis užsienyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą