Šiukšlių konteinerius ugnimi „tvarkęs“ kaunietis stos prieš teismą

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai kartu su Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 1-ojo skyriaus prokurorais baigė ikiteisminį tyrimą dėl svetimo turto sunaikinimo ar sugadinimo visuotinai pavojingu būdu.

 Šiukšlių konteinerius ugnimi „tvarkęs“ kaunietis stos prieš teismą.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
 Šiukšlių konteinerius ugnimi „tvarkęs“ kaunietis stos prieš teismą.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 7, 2020, 11:44 AM, atnaujinta Feb 7, 2020, 11:49 AM

Kaip rašoma Kauno apskrities VPK pranešime, 2019 m. nuo birželio iki rugsėjo Kaune, Dainavos mikrorajone, prie daugiabučių namų buvo padegti iš viso 4 šiukšlių konteineriai.

Tyrimo metu, prie kurio prisidėjo ir patys gyventojai, teikdami įvairią informaciją, buvo nustatytas 51 metų vyras, kurį, kaip paaiškėjo, erzino šalia daugiabučių namų įrengti pusiau požeminiai atliekų surinkimo konteineriai, pilni įvairių buitinių atliekų ir šiukšlių. Todėl jis tiesiog specialiai įmesdavo degančius degtukus į vidų, siekiant sumažinti šiukšlių kiekį.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Dainavos policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Dėl niekur nedirbančio, anksčiau teisto bei bausto administracine tvarka kauniečio poelgio UAB „Kauno švara“ bei Kauno miesto savivaldybės administracija patyrė tūkstantinė turtinę žalą, bendrai pateikė virš 7 500 eurų civilinį ieškinį. Už įvykdytą nusikalstamą veiką vyrui gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Tyrimą organizavęs prokuroras baudžiamąją bylą su kaltinamuoju aktu perdavė jau Kauno apylinkės teismo Kauno rūmams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.