Policija: po skandalą sukėlusio vaizdo įrašo – atleistas Vilniaus pareigūnas

Šių metų sausį buvo išplatintas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota tarnybiniame policijos automobilyje vežama nuoga moteris, atsisakanti apsirengti, daužanti duris ir vartojanti necenzūrinius žodžius. Iš pirmo žvilgsnio galima buvo manyti, kad moteris apsvaigusi, tačiau vėliau išaiškėjo, kad ji turi protinę negalią. Išaiškinta, kad dėl vaizdo įrašo išplatinimo internete atsakingas vienas Vilniaus VPK pareigūnų.

Pareigūnas atleistas už policijos pardo pažeminimą.<br>lrytas.lt koliažas
Pareigūnas atleistas už policijos pardo pažeminimą.<br>lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 11, 2020, 11:18 AM, atnaujinta Feb 11, 2020, 2:28 PM

Visas incidentas buvo fiksuojamas tarnybiniu pareigūnų telefonu, todėl buvo kilęs klausimas, kaip vaizdo įrašas pateko į viešumą. Ištyrus įvykį paaiškėjo, kad dėl visko atsakingas Vilniaus VPK pareigūnas, kurio asmeniniai duomenys kol kas nėra skelbiami.

Vilniaus apskrities VPK Imuniteto valdybos Vidaus tyrimų skyriuje atliktas tarnybinis patikrinimas dėl Vilniaus apskrities VPK pareigūno veiksmų.

Tyrimo metu nustatyta, kad pareigūnas, tarnybos metu vykdydamas tarnybines funkcijas, nesilaikė Vaizdo stebėjimo priemonėmis užfiksuotų vaizdo duomenų tvarkymo policijos įstaigose taisyklių.

Aukščiau minėti pareigūno veiksmai įvertinti kaip policijos pareigūno vardo pažeminimas bei policijos pareigūno priesaikos sulaužymas, todėl, vadovaujantis Vidaus tarnybos statuto 72 str. 1 d. 7 p. (jei savo poelgiu pažemino pareigūno vardą), jis atleistas iš vidaus tarnybos.

Atleisto pareigūno vidaus tarnybos stažas – 12 metų 2 mėnesiai 9 dienos.

Dėl šio įvykio Vilniaus apskrities VPK šiuo metu atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 228 str. 1 d. (Piktnaudžiavimas) ir 168 str. 1 d. (Neteisėtas informacijos apie asmens privatų gyvenimą atskleidimas ar panaudojimas).

Buvo įtariama, kad vairavo neblaivi

Moteris buvo sulaikyta sausio 19 dieną, kuomet vairuodama BMW markės automobilį sukėlė eismo įvykį. Tąkart vairuotoja blaivumą tikrintis atsisakė, todėl pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą, o avarijos kaltininkė buvo išvežta į areštinę.

Vis dėlto po viešoje erdvėje išplatinto vaizdo įrašo ir vėliau spaudoje pasirodžiusių straipsnių, su portalo lrytas.lt žurnalistais susisiekė įvykyje dalyvavusios moters sesuo, kuri įrodinėjo, kad įvyko klaida – sesuo turi psichinę negalią.

„Pareigūnai suklydo. Tikriausiai nesuprato, kad ji serga ir palaikė ją girta. Bet žmogus buvo visiškai blaivas. Jai vaistų reikėjo ir į psichiatrinę ligoninę“, – tuomet kalbėjo pašnekovė.

Ji teigė, kad šeima dėl policininko paviešino įrašo planuoja kreiptis į teismą.

„Žmogus ir dirbantis yra, ir dar serga, o čia taip. Mes kreipsimės į atitinkamas institucijas. Jie nieko neišsiaiškino ir dar įdėjo įrašą“, – sakė ji.

Redakcijai vėl susisiekus su Vilniaus apskrities VPK atstovais, šie teigė, kad iš tiesų buvo perduota medikams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.